Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη αναφέρθηκαν στα Ζαγοροχώρια που είναι στα είκοσι ομορφότερα μέρη της Ευρώπης.
Και ο Σάββας Πούμπουρας είπε χαρακτηριστικά: «46 χωριά Ελένη μου και τα έχω γυρίσει και τα 46 και το Ζαγόρι είναι σλάβικη λέξη» και συνέχισε: «Η λέξη Ζαγόρι προέρχεται από την Σλαβική πρόθεση Za που σημαίνει «πίσω» και το ουσιαστικό gora που σημαίνει «βουνό»».
Αυτά άκουσε η Ελένη και σηκώθηκε όρθια και είπε: «Κάθε μέρα με τρελαίνεις! Μπορεί να πετάξεις κάτι και να τρελαθώ και να πω τώρα αυτό που το διάβασε».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας