Γεμιστά με κολοκύθια και κολοκυθοανθούς
Με πλιγούρι στη γέμιση και αρωματισμένα με ούζο και πολλά μυρωδικά
Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 40′
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
6 μεγάλα, χοντρά κολοκύθια
12 κολοκυθανθοί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε μικρά καρέ
Για τη γέμιση
300 γρ. πλιγούρι
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml. σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 σφηνάκι (30 ml) ούζο
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
2 κ.σ. κουκουνάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση, αδειάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για κάθε κολοκύθι, για καπάκι. Βγάζουμε τους στήμονες από τους κολοκυθανθούς και ξεπλένουμε προσεκτικά.
Γέμιση: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε, σε μέτρια φωτιά, να μελώσουν. Προσθέτουμε το πλιγούρι και την ψίχα κολοκυθιού να λαδωθούν καλά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά, να φουσκώσει λίγο το πλιγούρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τους ανθούς μέχρι τα 2/3 και τα κλείνουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τα γεμιστά λαχανικά σε ένα ταψί κολλητά σφιχτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον ζωμό. Προσθέτουμε την ντομάτα και περιχύνουμε τα γεμιστά. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Tip: Αν μας περισσέψει γέμιση μπορούμε να τη βάλουμε μέσα στο ταψί και σερβίρουμε μαζί με τα γεμιστά.
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442