«Όχι» στην αύξηση των ξένων, «ναι» στη μείωση ομάδων
Ένα ηχηρό «όχι» και η απόφαση για σταδιακή μείωση των ομάδων της Α1 Ανδρών προέκυψαν από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα, οι ομάδες της λίγκας καταψήφισαν την πρόταση για αύξηση των ξένων σε επτά τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπερ σημαίνει ότι τη σεζόν 2017-18 οι ομάδες της Α1 Ανδρών θα έχουν και πάλι στο ρόστερ τους από έξι. Παράλληλα, αποφασίστηκε η σταδιακή μείωση των ομάδων στο πρωτάθλημα, μέχρι την επίτευξη του στόχου, που θα είναι η συμμετοχή 12 ομάδων τη σεζόν 2019-20.
Ένα ηχηρό «όχι» και η απόφαση για σταδιακή μείωση των ομάδων της Α1 Ανδρών προέκυψαν από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.
Συγκεκριμένα, οι ομάδες της λίγκας καταψήφισαν την πρόταση για αύξηση των ξένων σε επτά τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπερ σημαίνει ότι τη σεζόν 2017-18 οι ομάδες της Α1 Ανδρών θα έχουν και πάλι στο ρόστερ τους από έξι.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η σταδιακή μείωση των ομάδων στο πρωτάθλημα, μέχρι την επίτευξη του στόχου, που θα είναι η συμμετοχή 12 ομάδων τη σεζόν 2019-20.
Την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2017-18) το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά με 14 ομάδες, αλλά στο τέλος του θα υποβιβαστούν δύο σύλλογοι στην Α2 Ανδρών, από την οποία θα κερδίσει την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» μόνο μία.
Τη μεθεπόμενη σεζόν (2018-19) το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 13 ομάδων (κάθε εβδομάδα μία θα έχει ρεπό) και στο τέλος του θα υποβιβαστούν και πάλι δύο και θα ανέβει μία, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 12 ομάδες και με τη λήξη του να «πέσουν» δύο ομάδες και να ανέβουν και πάλι δύο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442