Η Βαλένθια κατέκτησε το EuroCup απέναντι στην Ούνιξ Καζάν
Με τη Βαλένθια να αναδεικνύεται κυπελλούχος Ευρώπης έπεσε η «αυλαία» του φετινού EuroCup. Οι «νυχτερίδες» συνέτριψαν 85-73 την Ούνιξ του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντρέα Τρινκιέρι, και των Ελλήνων διεθνών (Βουγιούκας, Ζήσης και ο τραυματίας Καϊμακόγλου που δεν αγωνίστηκε και πάλι) στο Καζάν και σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο τελικό (80-67) στην Ισπανία πανηγύρισαν για τρίτη φορά στην Ιστορία τους την κατάκτηση κυπέλλου Ευρώπης (2003 ULEB Cup, 2010 EuroCup, 2014 EuroCup).
Με τη Βαλένθια να αναδεικνύεται κυπελλούχος Ευρώπης έπεσε σήμερα η «αυλαία» του φετινού EuroCup.
Οι «νυχτερίδες» συνέτριψαν 85-73 την Ούνιξ του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντρέα Τρινκιέρι, και των Ελλήνων διεθνών (Βουγιούκας, Ζήσης και ο τραυματίας Καϊμακόγλου που δεν αγωνίστηκε και πάλι) στο Καζάν και σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο τελικό (80-67) στην Ισπανία πανηγύρισαν το τρίτο Κύπελλο Ευρώπης της Ιστορίας τους (2003 ULEB Cup, 2010 EuroCup, 2014 EuroCup) και φυσικά την απευθείας συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου περιορίστηκε στους 4 πόντους, τα λάθη (11) και τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75 (5/20 τρίποντα) δεν επέτρεψαν στην Ούνιξ να κάνει όνειρα ανατροπής του -13 (80-67), με το οποίο είχε ηττηθεί στην Ισπανία στον πρώτο τελικό.
Στον αντίποδα, η Βαλένθια των 17 ασίστ ξέφυγε στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-4 και αποδίδοντας εξαιρετικά στην άμυνα δεν απειλήθηκε μέχρι το σφύργιμα της λήξης.
Κορυφαίος των Κυπελλούχων Ευρώπης ο Τζάστιν Ντόελμαν με 26 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ράφα Μαρτίνεθ με 14 και 4/5 τρίποντα.
Από τους ηττημένους ο Άντριου Γκούντλοκ ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση (22π.) για να έρθει η ανατροπή, τι στιγμή που ο Νίκος Ζήσης έμεινε στους 5 πόντους και ο Ιαν Βουγιούκας στους 11.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τη σημασία ης νίκης του Ολυμπιακού αλλά και στη νοοτροπία διαχείρισής της από όλους στους Πειραιώτες.
Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στην αρχή, ενώ στάθηκε στα λάθη.
Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-1 από το «Μολινό», εξασφαλίζοντας πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup και δείχνοντας αντίδραση μετά την πρόσφατη ήττα της στο πρωτάθλημα.