Ο Κολοσσός πέτυχε τη νίκη-ανατροπή επί του Ικάρου
Στο ντέρμπι ουραγών της Α1 μπάσκετ, ο Κολοσσός επικράτησε 70-64 στη Ρόδο του Ικαρου Χαλκίδας. Με αντεπίθεση διαρκείας στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 18 πόντων και να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά από 12 αγωνιστικές.
Στο ντέρμπι ουραγών της Α1 μπάσκετ, ο Κολοσσός επικράτησε 70-64 στη Ρόδο του Ικαρου Χαλκίδας. Με αντεπίθεση διαρκείας στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 18 πόντων και να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά από 12 αγωνιστικές.
Πόντο-πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ντέρμπι. Ομως ακολούθησε ξαφνικός… καταιγισμός τριπόντων από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν 7/8 σουτ έξω από τα 6.75μ. στα πρώτα έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου και ξέφυγαν με +18 (49-31), ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με… εξωπραγματικό ποσοστό στα τρίποντα (71% με 10/14). Ασυγκράτητος ο Γκαγκαλούδης με 14π. και αλάνθαστοι οι Ρίτσαντς, Γκόβενς. Με βάση τη λογική, τέτοια ευστοχία δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί.
Πράγματι, οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την άμυνά τους μετά το 20΄ και άρχισαν σιγά-σιγά να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Σμιθ.
Αποτέλεσμα ήταν να «σπάσουν» τα καλάθια οι παίκτες του Ικαρου στο τρίτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια ένα τρίποντο του βετεράνου Νέστορα Κόμματου στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου με το οποίο ο Κολοσσός πλησίασε για πρώτη φορά στους 4 (53-57).
Με τη συμπλήρωση 37 λεπτών οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά 64-63 και το ματς ξεκινούσε από την αρχή. Επτά συνεχόμενοι πόντοι του Τσάμη έφεραν στο σκορ στο 68-64 και πλέον η ψυχολογία είχε αλλάξει… στρατόπεδο. Με κορυφαίους τους Τσάμη, Σμιθ, Στεφανίδη που πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος, ο Κολοσσός έφτασε στη νίκη με το τελικό 70-64.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 31-49, 50-57, 70-64
Διαιτητές: Σχινάς-Σώμος-Θεονάς
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Δημήτρης Πρίφτης): Παπαντωνίου 4 (1), Γεωργαλής 3 (1), Κόμματος 5 (1), Τ. Σμιθ 15, Στεφανίδης 15 (1), Σίμπσον 4, Τσάμης 15 (1), Οσμπι 5, Νάτζφεϊ 5 (1).
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Στρναντ 6 (2), Γκόβενς 16 (2), Άσκα 6, Μανωλόπουλος, Σάτον 2, Γκαγκαλούδης 17 (4), Σπανός 2, Μάσιτς 7 (1), Ρίτσαρντς 8 (2).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΥΠΕΞ: Επικαιροποίηση τηλεφωνικών γραμμών εκτάκτου ανάγκης για Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
- Αλί Λαριτζανί: Ο έμπιστος του Χαμενεΐ που θα κινήσει τα νήματα μετά τον θάνατό του
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός
- Κάγια Κάλας για τον θάνατο Χαμενεΐ: «Καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Ιράν»
- Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι οι ξένοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φεύγουν για Αθήνα οι παίκτες της Χάποελ
- Στα 20 μου ήξερα τα πάντα για τον θάνατο: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του «πάντα χαμογελαστού» Μάρτιν Σορτ
- Ολυμπιακός – Εθνικός 5-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες, συνεχίζουν με 11/11
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)


























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.03 – 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/3b7969fc-3eb2-43f5-9eb4-aa06074d82f8-315x220.jpeg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442