Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Να ξαναζωντανέψουμε στο «Κύτταρο»

Με έκπληξη μάθαμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου, ανοίγει τις πόρτες του, ανακαινισμένο και ανανεωμένο, με υπερσύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό και σύγχρονα μηχανήματα προβολής, το ιστορικό club Κύτταρο της οδού Ηπείρου, έτοιμο να φιλοξενήσει ξανά την εγχώρια ροκ και εναλλακτική μουσική σκηνή. Για τους παλαιότερους είναι μια μεγάλη χαρά συνοδευόμενη από νοσταλγία, για τους νεότερους […]


Με έκπληξη μάθαμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου, ανοίγει τις πόρτες του, ανακαινισμένο και ανανεωμένο, με υπερσύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό και σύγχρονα μηχανήματα προβολής, το ιστορικό club Κύτταρο της οδού Ηπείρου, έτοιμο να φιλοξενήσει ξανά την εγχώρια ροκ και εναλλακτική μουσική σκηνή.

Για τους παλαιότερους είναι μια μεγάλη χαρά συνοδευόμενη από νοσταλγία, για τους νεότερους θα γίνει το μουσικό στέκι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να ακούνε τις μουσικές που αγαπούν.

Μικρό Ιστορικό

Το Κύτταρο ήταν ο χώρος όπου οι νέοι της εποχής, μεσούσης της χούντας, πρωτοήρθαν σε επαφή με τα προοδευτικά ροκ ακούσματα.

Ήταν ο χώρος που ο Διονύσης Σαββόπουλος, οραματιστής για μια Βαλκανική ροκ σκηνή, πάντρεψε τα Μπουρμπούλια του με τον μπερντέ του Ευγένιου Σπαθάρη, αλλά και τον Τζίμη τον Τίγρη.

Ο Σαββόπουλος υπήρξε κατ’ ουσίαν ο εμπνευστής και νονός του Κύτταρου, δίνοντας το φως για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου χώρου, πραγματικά κατάλληλου για τη στέγαση προοδευτικών παραστάσεων και προτείνοντας ταυτόχρονα μια σειρά καλλιτεχνών της νεοσύστατης ποπ – ροκ σκηνής.

Ο Δημήτρης Πουλικάκος με τον Εξαδάχτυλο, οι Δάμων & Φιντίας (Παύλος Σιδηρόπουλος – Παντελής Δεληγιαννίδης), οι Socrates Drank The Conium-που ταυτίστηκαν με το Κύτταρο παίζοντας εκεί επί τέσσερα συναπτά έτη- η Μαρίζα Κωχ ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, η Δέσποινα Γλέζου και οι Λήδα – Σπύρος είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που πρωτόπαιξαν στο Κύτταρο, ταυτιζόμενοι για τα μετέπειτα χρόνια με τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή.

Ήταν ο χώρος όπου μετά τη Μεταπολίτευση έγιναν οι θρυλικές παραστάσεις του Γιάννη Μαρκόπουλου με τον Νίκο Ξυλούρη και τον Παύλο Σιδηρόπουλο, όπως και της Δόμνας Σαμίου με μια φουρνιά ανερχόμενων – τότε – δεξιοτεχνών της παραδοσιακής μουσικής μας .



H έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοϊτη, «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει live με τους θρυλικούς μουσικούς και τραγουδιστές που διαμόρφωσαν το ροκ στο Κύτταρο.

Παίζουν και τραγουδούν, τραγουδούν και παίζουν:

Μαρίζα Κωχ

Βαγγέλης Γερμανός

Δέσποινα Γλέζου

Λήδα

Δημήτρης Πουλικάκος

Ηρακλής Τριανταφυλλίδης

Δημήτρης Ψαριανός

Γιάννης Bach Σπυρόπουλος (πλήκτρα) , Γιώργος Γαβαλάς (μπάσο), Γιώργος Μαγκλάρας (βιολί), Δήμης Παπαχρήστου (κιθάρα), Νίκος Τσιλογιάννης (ντραμς)

14/9/07

E.Γ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο