in.gr > Κόσμος > Τραμπ: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όποτε το θελήσω εγώ» – Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Τεχεράνη – «Το πιο πιθανό οι ΗΠΑ να χτύπησαν το σχολείο στο Ιράν»
Τραμπ: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όποτε το θελήσω εγώ» – Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Τεχεράνη – «Το πιο πιθανό οι ΗΠΑ να χτύπησαν το σχολείο στο Ιράν»
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με την εκστρατεία των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν να κλιμακώνεται - Οι New York Times αναφέρουν πως το σχολείο στη Μινάμπ χτυπήθηκε μάλλον από τις ΗΠΑ που στόχευαν παρακείμενη βάση
Μαίνεται για 6η μέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.230 ανθρώπους από το Σάββατο.
Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο, ενώ στο επίκεντρο των επιθέσεων της Τεχεράνης βρίσκονται αμερικανικοί στόχοι σε χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ με χτυπήματα στο Τελ Αβίβ.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγκτσί, προειδοποίησε για «τρομοκρατικές κινήσεις» στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με τις κουρδικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να τις οπλίσουν και να υποκινήσουν μια εξέγερση εναντίον της Τεχεράνης.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απέρριψε ένα ψήφισμα για τα πολεμικές αρμοδιότητες που θα περιόριζε τον πρόεδρο Τραμπ από το να προβεί σε περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.