Δύο συνταγές, για πεντανόστιμες πίτες χωρίς φύλλο, που παρουσιάστηκαν στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno».
Πίτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και τυριά
Τα υλικά
100 ml ελαιόλαδο 250 γρ. γιαούρτι 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ. κεφαλογραβιέρα 300 γρ. τριμμένη φέτα 3 αυγά 100 ml γάλα 100 γρ. λιαστή ντομάτα 1 κ.σ. ρίγανη πιπέρι
Το μυστικό
Από τις συνταγές που το γιαούρτι παίζει μεγάλο ρόλο στην πίτα: την κάνει μαλακή, αφράτη και ζουμερή.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, λίγη ρίγανη, τη λιαστή ντομάτα, την κεφαλογραβιέρα, την τριμμένη φέτα, το γάλα, λίγο ελαιόλαδο και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να πάνε παντού τα υλικά.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς στα 20 με 25 λεπτά.