Η σεναριογράφος του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» για τον διαδικτυακό πυρετό γύρω από το σίκουελ
Η Αλίν Μπρος ΜακΚένα, σεναριογράφος του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» δήλωσε πρόσφατα στο IndieWire ότι η απροσδόκητη προσοχή που λαμβάνει η ταινία αποτελεί τεράστιο όφελο -και πως οχι, η πλοκή και η μόδα δεν κινδυνεύουν.
Η σεναριογράφος της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2» Αλίν Μπρος ΜακΚένα είναι εξίσου ενθουσιασμένη με τους θαυμαστές για τις φωτογραφίες του σίκουελ από τα γυρίσματα.
Ενώ οι λάτρεις της μόδας και του φλογερού, διαβολικού ζευγαριού γόβα-στιλέτο περιμένουν πώς και πώς να δουν την Αν Χάθαγουεϊ να επιστρέφει ως Άντι Σακς και τη Μέριλ Στριπ να επαναλαμβάνει τον υποψήφιο για Όσκαρ ρόλο της Μιράντα Πρίστιλι (οι φήμες θέλουν την κυρία της Vogue, Άννα Γουίντουρ, να αποτελεί έμπνευση για τον χαρακτήρα της), οι φωτογραφίες του «The Devil Wears Prada 2» έχουν ήδη πυροδοτήσει μια viral καταιγίδα: Οι εικόνες προδίδουν την γκαρνταρόμπα της ταινίας ή, ακόμη χειρότερα, την πλοκή, η οποία σε μεγάλο βαθμό παραμένει αχνή;
Η ΜακΚένα απαντά εμμέσως πλην σαφώς πως δεν αγχώνεται για αυτά τα δύο υποθετικά σενάρια. Αντιθέτως, καλωσορίζει τον διαδικτυακό πυρετό που έχει προκαλέσει το επερχόμενο σίκουελ.
«Είναι τιμή»
Η Αλίν Μπρος ΜακΚένα δήλωσε πρόσφατα στο IndieWire ότι η απροσδόκητη (και εδώ που τα λέμε αρκετά πρώιμη) προσοχή που λαμβάνει η ταινία αποτελεί τεράστιο όφελος για το κινηματογραφικό εγχείρημα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν ότι τα sneak peaks θα καταστρέψουν το μυστήριο γύρω από την πλοκή.
«Οι άνθρωποι στέκονται εκεί έξω μόνο και μόνο για να ρίξουν μια ματιά σε αυτούς τους ηθοποιούς και αυτούς τους χαρακτήρες που αγαπούν, επειδή το να τους βλέπουν με τα ρούχα [υψηλής ραπτικής που φορούν] έχει πραγματικά ενθουσιάσει τους ανθρώπους, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για μια ταινία μόδας», δήλωσε η ΜακΚένα. «Ξέραμε ότι θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τόσους πλλούς ανθρώπους [στο πλατό], αλλά αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Από πολλές απόψεις, μιλάμε σε έναν διαφορετικό κόσμο από ό,τι το 2006[…] [Αυτός ο πανικός] είναι αποτέλεσμα μιας εύλογης επιθυμίας να ξαναδούμε αυτούς τους χαρακτήρες. Εφόσον όλοι είναι ασφαλείς, είναι τιμή που ο κόσμος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται».
Η 20th Century Studios δημοσίευσε την πρώτη επίσημη εικόνα του «Ο διάβολος φοράει Prada 2» τον Ιούλιο, κοινοποιώντας μια φωτογραφία της Άντι Σακς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έκτοτε, θαυμαστές και παπαράτσι έχουν κατασκηνώσει έξω από καταστήματα σχεδιαστών για να πάρουν μια γεύση από την παραγωγή της ταινίας, όπως αναφέρει το Variety.
Μαζί με τη Χάθαγουεϊ, στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μέριλ Στριπ, η Έμιλι Μπλαντ και ο Στάνλεϊ Τούτσι. Ο Ντέιβιντ Φράνκελ, ο οποίος σκηνοθέτησε το πρώτο «Ο διάβολος φοράει Prada», επιστρέφει για να αναλάβει τα ηνία του σίκουελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Variety, η ταινία ακολουθεί τη Μιράντα που ερμηνεύει η Στριπ, καθώς η βιομηχανία των περιοδικών θρυμματίζεται ολόγυρά της. Αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με τον χαρακτήρα της Μπλαντ, η οποία πλέον δεν είναι βοηθός της, αλλά αξιοσέβαστο στέλεχος πολυτελούς εταιρείας με τον διαφημιστικό προϋπολογισμό που αναζητά η Μιράντα για να βρει μια σανίδα οικονομικής σωτηρίας.