Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Gooning: Ένα φετίχ που στηρίζεται στην ηδονή του αυνανισμού – Πώς έφτασε να αποτελεί προσβολή;

Gooning: Ένα φετίχ που στηρίζεται στην ηδονή του αυνανισμού – Πώς έφτασε να αποτελεί προσβολή;

Το gooning έχει αποκτήσει νέο νόημα, έπειτα από την δημοτικότητα που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Τον τελευταίο χρόνο, το gooning, το οποίο είναι ουσιαστικά o «εθισμός» στο πορνό και τείνει να περιλαμβάνει αυνανισμό για ώρες χωρίς να τελειώσει το άτομο, σε μια προσπάθεια να φτάσει σε μια εκστατική κατάσταση – έχει γίνει viral.

«Οι περισσότεροι ταυτίζουν το gooning με την εντελώς ασυγκράτητη φωνητική έκφραση», λέει στ@ Quispe López του Them ο JV Marx, performer, συγγραφέας και εργαζόμενος στο σεξ. «Πολλοί gooners αφήνουν τα αρχέγονα συναισθήματα της ηδονής[…] βγάζοντας την ανθρώπινη στολή τους και αφήνοντας απλά το εσωτερικό τους αυνανιστικό ζώο να βγει προς τα έξω».

Με μια γρήγορη αναζήτηση, θα βρείτε διαφόρων ειδών άρθρα να προσεγγίζουν το gooning με μυριάδες τρόπους: «Οι κίνδυνοι του gooning», «Τι σημαίνει Gooning – υπάρχει κάποιος που το κάνει όντως;» και «Τι είναι το Gooning; Ειδικός σεξ εξηγεί τα υπέρ και τα κατά».

Φετίχ, προσβολή

Ο όρος «gooner» έχει αποκτήσει νέο νόημα, έπειτα από την δημοτικότητα που γνώρισε στο διαδίκτυο, καθώς πλέον δεν περιγράφει απλώς έναν αυνανιστή, αλλά και αποτελεί προσβολή παρόμοια με το «αποτυχημένος».

«Όπως το αντιλαμβάνομαι, το gooning ως κοινότητα ήταν αποκλειστικά masc-gay μέχρι που διασταυρώθηκε με τον φετιχισμό του εθισμού στο πορνό στα τέλη της δεκαετίας του ’00, κυρίως στο Tumblr. Δεν θα το περιέγραφα ως ένα ενιαίο πράγμα πια- περισσότερο σαν διάφορες επάλληλες διασπορές που επικαλύπτονται και οι οποίες είναι όλες αρκετά queer», λέει ο gooncultist, ένας χρήστης του X.

Αυτό, φυσικά, έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, με το BDSM, τα φετίχ με τις πατούσες και το cuckolding. Ενώ υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό, όταν ορισμένα φετίχ γίνονται mainstream, αλλάζει -προς το χειρότερο- ο πυρήνας τους.

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την ταινία «Η ζωή της Αντέλ»

«Όταν πράγματα όπως ο ξυλοδαρμός και ο πνιγμός έγιναν πιο mainstream και επιθυμητά, οι άνθρωποι άρχισαν να αισθάνονται πίεση του τύπου: ‘Πρέπει να είμαι cool και ακραίος σεξουαλικά και για να το κάνω αυτό, πρέπει να μου αρέσει να με δέρνουν ή να με πνίγουν’, χωρίς στην πραγματικότητα να καταλαβαίνουν τίποτα γι’ αυτό», λέει στην Brit Dawson του Dazed η Lola Jean, επικεφαλής της πλατφόρμας kink education 7 Days of Domination. «Έτσι, αντί να το προσεγγίζουν με τον τρόπο που πολλοί άνθρωποι προσεγγίζουν το kink, που είναι: Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα αίσθηση, μου αρέσει ο τρόπος που με κάνει να νιώθω«, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται σε πράγματα χωρίς να σκέφτονται, να ρωτούν ή να μιλούν γι’ αυτά», προσθέτει.

Το Gooning είναι λίγο διαφορετικό, όμως, παραδέχεται η Jean, επειδή είναι περισσότερο σόλο δραστηριότητα, οπότε υπάρχει μικρότερο περιθώριο για ζημιά.

«Είναι ένα χόμπι που μπορεί να γίνει αυτοκαταστροφικό», λέει μιλώντας στο Dazed μια νεαρή γυναίκα. «Υπάρχει μια ομάδα gooners που παίρνουν κάτι σαν το μαύρο χάπι του gooner και θυσιάζουν κάθε άλλη πτυχή της ζωής τους για το goon. Όπως συμβαίνει και με την ψυχαναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά, συνήθως υπάρχουν και άλλα υποκείμενα ζητήματα που παίζουν ρόλο. Οπότε, όπως και με το μη-gooner σεξ, να είστε ασφαλείς και έξυπνοι».

*Πηγή: Them | Dazed

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο