Τέλος εποχής για Γκασπερίνι στην Αταλάντα –Γίνεται κάτοικος Ρώμης ο έμπειρος τεχνικός
Ο 67χρονος τεχνικός αναμένεται ν’ αποχωρήσει από την ομάδα του Μπέργκαμο στο τέλος της σεζόν και ο ιταλικός Τύπος θεωρεί πως θ’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρόμα
Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι θα μείνει στην ιστορία της Αταλάντα, καθώς τα επιτεύγματα της ιταλικής ομάδας με τον 67χρονο τεχνικό στον πάγκο, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των οπαδών του συλλόγου.
Αποκορύφωμα η κατάκτηση του Europa League την περασμένη αγωνιστική περίοδο, με τους «μπεργκαμάσκι» να πραγματοποιούν μια απίθανη χρονιά, φτάνοντας μέχρι το τέλος του… δρόμου.
Ο Γκασπερίνι είναι ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας του Μπέργκαμο, είναι ο προπονητής που «έχτισε» αυτή την εξαιρετική ομάδα καθώς έμεινε στον πάγκο της για εννιά χρόνια.
Όλα όμως δείχνουν πως αυτή η σχέση φτάνει στο τέλος της, καθώς ο Γκασπερίνι αναμένεται ν΄ αποχωρήσει από την Αταλάντα στο φινάλε της φετινής περίοδου.
Ο πολύπειρος τεχνικός έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την ομάδα του Μπέργκαμο, αλλά ο ιταλικός Τύπος θεωρεί δεδομένη την αποχώρησή του από τους «μπεργκαμάσκι».
Τόσο η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου όσο και ο Γκασπερίνι κρίνουν πως πρέπει να βάλουν τέλος στην συνεργασία τους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιτυχημένος Ιταλός τεχνικός θα γίνει πρωτευουσιάνος.
Η Ρόμα θα είναι (εκτός απροόπτου) ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Γκασπερίνι, αν και ο νυν τεχνικός των «τζιαλορόσι», Κλαούντιο Ρανιέρι διέψευσε τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
«Μπορώ να σας πω ότι ο Γκασπερίνι δεν θα είναι ο προπονητής της Ρόμα την επόμενη σεζόν», ήταν τα λόγια του Ρανιέρι αλλά στην Ιταλία όλοι θεωρούν δεδομένη την συμφωνία του προπονητή της Αταλάντα με τους «τζιαλορόσι».
Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχει κι ένα «σενάριο» που… θέλει τον Γκασπερίνι να αναλαμβάνει τον πάγκο της Νάπολι και τον Αντόνιο Κόντε να υπογράφει στην Ρόμα.
Κι όσο για τον «διάδοχο» του Γκασπερίνι στην τεχνική ηγεσία της Αταλάντα; Φαίνεται πως ο Τιάγκο Μότα δεν θα μείνει για πολύ καιρό χωρίς δουλειά.
Τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι ο μέχρι πρότινος προπονητής της Γιουβέντους θα αναλάβει τα ηνία των «μπεργκαμάσκι», αντικαθιστώντας μετά το τέλος της σεζόν τον Γκασπερίνι.
Ο Μότα δεν μπόρεσε να πετύχει στην Γιουβέντους, απολύθηκε πριν από λίγες μέρες από τους «μπιανκονέρι» αλλά τώρα είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσφέρει η Αταλάντα.
Δίχως άλλο λοιπόν, οι εξελίξεις στους πάγκους των ιταλικών ομάδων αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ήττα-σοκ και νέα γκέλα ολκής για τη θλιβερή Λίβερπουλ, έχασε δίκαια 2-1 από την ουραγό Γουλβς στο «Μολινό», μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική φετινή εμφάνιση.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή, με τους Ροχιμπλάνκος να περνούν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.
Η Εθνική Γυναικών κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», νίκησε με 3-0 τη Γεωργία κι έκανε ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Με κορυφαίο τον Ζάλανκι που έβαλε 7 γκολ, ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της πανίσχυρης Νόβι αλλά τελικά ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των «8» του Len Champions League.