Συνταγή: Χόρτα εποχής με καλαμαράκια
Μια συνταγή εύκολη, δημιουργική και ότι πρέπει για αυτή την περίοδο.
Το ότι είναι Σαρακοστή και οι περισσότεροι από εμάς νηστεύουν, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε και λίγη φαντασία όταν μπαίνουμε στην κουζίνα. Άλλωστε αυτή είναι και η μαγεία της μαγειρικής. Και αυτό μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με μια συνταγή που έχει μια δόση δημιουργίας, αλλά ετοιμάζεται γρήγορα, δεν κουράζει και χορταίνει.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη: χόρτα εποχής με καλαμαράκια. Χωρίς πολύ κόπο και πολλά βήματα, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα πιάτο με υπέροχες γεύσεις και αρώματα.
Τα υλικά
2 κονσέρβες καλαμαράκια
80 ml ελαιόλαδο
2 λευκά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Ναι, το καλαμαράκι είναι ο πρωταγωνιστής του πιάτου, αλλά τα χόρτα εποχής είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και απογειώνουν τη συνταγή.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, τον άνηθο, τα λευκά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε λίγο πελτέ ντομάτας, λίγο μπούκοβο, λίγη γλυκιά πάπρικα και φρέσκια ντομάτα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα χορταρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να τσιγαριστούν.
Περίπου 2-3 λεπτά πριν γίνουν τα χόρτα, προσθέτουμε στο τηγάνι και το καλαμάρι και η συνταγή είναι έτοιμη.
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442