Τι κι αν έχουμε Σαρακοστή; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να πάει κόντρα στη νηστεία και να φτιάξει μια συνταγή που λειτουργεί εξίσου καλά τόσο ως brunch και σνακ όσο κι ως κανονικό γεύμα.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή πολύ εύκολη και γευστική, που ωστόσο έχει και μερικά μυστικά για την επιτυχία της: στραπατσάδα, σύγκλινο και τυρί.
Δεν θέλει πολύ κόπο, είναι απολαυστική και στο τέλος μπορείς να επιλέξεις πως να τη φας: είτε σε τορτίγια είτε σκέτη.
Κανόνας: όταν φτιάχνουμε τη στραπατσάδα, πρώτα ρίχνουμε την ντομάτα και μετά τα αυγά, ώστε να μην γίνει πολύ νερουλή. Κανόνας δεύτερος: τα αυγά τα ρίχνουμε με τον κρόκο άθικτο και τα σπάμε μέσα στο τηγάνι.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, τις κίτρινες και πράσινες πιπεριές και ανακατεύουμε καλά.
Αφού έχουμε σοτάρει, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα στο τηγάνι και την αφήνουμε να βγάλει λίγο υγρασία, ανακατεύοντας.
Μόλις πάρει λίγο βράση, ρίχνουμε τα αυγά και τα «σπάμε» μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά.
Την ώρα που ψήνεται η στραπατσάδα, τρίβουμε τυρί από πάνω.
Μετά οι επιλογές είναι αρκετές: είτε το τρώμε όπως είναι, είτε πάνω σε ψημένο ψωμάκι είτε σε τορτίγια.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας