Από τις συνταγές με βασικό κανόνα: η κρέπα θέλει χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, καθώς όπως λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «είναι γαλλική, λεπτή και φινετσάτη».
Η διαδικασία
Σε μπολ βάζουμε το μείγμα για κρέπες, χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το κόλιανδρο και το καλαμπόκι και το κρεμμύδι και φτιάχνουμε τη γέμιση.
Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τη γέμιση στην κρέπα και την κάνουμε ρολό.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις κρέπες ρολό σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί τσένταρ και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Το κόλπο είναι να μην στεγνώσει το κολοκύθι. Θέλουμε να κρατήσουμε υγρασία για να μας βγει ζουμερό και δροσερό το πιάτο.
Η διαδικασία
Τρίβουμε για αρχή τα κολοκύθια, αλλά προσέχουμε να μην φτάσουμε στο κέντρο επειδή εκεί είναι τα σπόρια.
Σε ένα μπολ, αφού ρίξουμε το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτουμε: φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, άνηθο, σκόρδο, λίγο μπέι μπέικιν πάουντερ, λίγο ξύσμα λεμονιού για την αντίθεση, γραβιέρα, λίγη φέτα, δύο αυγά και γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.
Αν δούμε ότι έχει υγρασία, προσθέτουμε και αλεύρι – όχι πολύ όμως.
Παράλληλα βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι για να ζεσταθεί.
Με το κουτάλι, παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι – σε ελαφριά φωτιά.
Όταν ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε πιάτο όπως τις τηγανίτες και προσθέτουμε γιαούρτι από πάνω για τη δροσιά.