Κόλαση στη Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 40 νεκροί, κυρίως γυναικόπαιδα, από ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συνοικία της πόλης Ντέιρ αλ Μπάλαχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 100 και ισοπεδώνοντας σπίτια.
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα χθες Πέμπτη στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο στο X).
Εικόνες-γροθιά στο στομάχι και αρκετές που δεν μπορούν να μεταδοθούν λόγω της φρίκης που καταγράφουν
An itibari ile Deir Al Balah, biz katliam görüntülerini paylaşmaktan yorulduk onlar çocuk öldürmekten yorulmadı.. pic.twitter.com/5OORNLneFc
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συνοικία της πόλης, ισοπεδώνοντας αρκετά σπίτια, από τα συντρίμμια των οποίων εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας αγωνίζονται για ν΄ανασύρουν πτώματα και τραυματίες.
A mother searched for her children among the injuries in the hospital following an Israeli bombardment in Deir Al Balah.
«Αυτά τα σπίτια δέχθηκαν επίθεση χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση», μεταδίδει ο ρεπόρτερ του Al Jazeera, Αμπού Αζούμ, προσθέτοντας ότι τα παιδιά και οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των δεκάδων ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί συγκλονιστικά βίντεο με χτυπημένα γυναικόπαιδα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο προκειμένου να δεχθούν ιατρική φροντίδα.
«Θεωρούμε την αμερικανική διοίκηση και τη διεθνή κοινότητα, πέραν του Ισραήλ, πλήρως υπεύθυνες γι’ αυτά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα, και καλούμε τον ελεύθερο κόσμο να βάλει αμέσως τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός εναντίον αμάχων», ανακοίνωσε το γραφείο μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, προσθέτοντας ότι ξανά τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά και γυναίκες.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.