The Times of Israel: Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε ότι ζήτησε εκκένωση νοσοκομείου και σχολείων
Ο στρατός του Ισραήλ διέψευσε ότι προειδοποίησε για εκκένωση νοσοκομείου και σχολείων στη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινό μέσο ενημέρωσης.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) διέψευσαν τις αναφορές από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) περί προειδοποίησης που έλαβαν από το Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς και πέντε σχολείων στη Γάζα, ενόψει επικείμενης επίθεσης, όπως μεταδίδει το timesofisrael.com (στη φωτογραφία από IDF via Reuters, επάνω, ισραηλινός στρατιώτης κατά την πρόσφατη επιχείρηση κατά της Χαμάς στο κιμπούτς Σούφα).
Εκπρόσωπος των IDF υπογράμμισε πως δεν υπήρξε προειδοποίηση για εκκένωση νοσοκομείου ή σχολείων, επαναλαμβάνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός έχει ζητήσει εδώ και μέρες απ’ όλους τους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν νότια.
«Κατεπείγουσα έκκληση» στη διεθνή κοινότητα λόγω απειλής «από τις δυνάμεις κατοχής για βομβαρδισμό νοσοκομείου»
Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απηύθυνε χθες Παρασκευή «κατεπείγουσα έκκληση» στη διεθνή κοινότητα, αναφέροντας ότι «δέχθηκε απειλή από τις δυνάμεις κατοχής για βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Κοντς».
Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται 400 ασθενείς και φιλοξενούνται 12.000 εκτοπισμένοι άμαχοι, υποστηρίζει η παλαιστινιακή οργάνωση αρωγής και περίθαλψης.
«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα ν’ αναλάβει αμέσως και επειγόντως δράση για να εμποδίσει μια νέα σφαγή, σαν εκείνη που συνέβη στο Νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ Αχλί», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει πως δεν βάζουν νοσοκομεία στο στόχαστρό τους.
«Δεν είναι πλέον ασφαλή»
Παράλληλα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ζήτησε να εκκενωθούν πολλά από τα σχολεία της όπου έχουν καταφύγει άμαχοι στην πόλη της Γάζας, κρίνοντας ότι «δεν είναι πλέον ασφαλή».
«Ενημερωθήκαμε από το Ισραήλ ότι είναι αναγκαίο να εκκενώσουμε τις δομές αυτές το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η UNRWA.
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διαμαρτυρηθούμε και ν’ απορρίψουμε αυτήν την απόφαση, όμως το συμπέρασμα είναι ότι πλέον οι δομές μας δεν είναι πια ασφαλείς», πρόσθεσε, ζητώντας να προχωρήσει «αμέσως» η εκκένωση.
Πηγή: ΑΠΕ
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442