ΕΕ: Κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες που εμπλέκονται στις επιθέσεις με ιρανικά drones στην Ουκρανία
«Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να επεκτείνει τις κυρώσεις σε τέσσερις ακόμη ιρανικές οντότητες».
Κυρώσεις σε τρία πρόσωπα και μία οντότητα που σχετίζονται με τα ιρανικά drones που χτύπησαν την Ουκρανία επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τσεχική προεδρία με ανάρτησή της στο Twitter, «οι πρέσβεις της ΕΕ συμφώνησαν σε μέτρα κατά οντοτήτων που προμηθεύουν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν την Ουκρανία. Τα κράτη της ΕΕ αποφάσισαν να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τριών ατόμων και μίας οντότητας που ευθύνονται για τις παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών».
«Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να επεκτείνει τις κυρώσεις σε τέσσερις ακόμη ιρανικές οντότητες που ήδη περιλαμβάνονταν σε προηγούμενο κατάλογο κυρώσεων» καταλήγει.
Από τη Δευτέρα ιρανικά drone-καμικάζι σφυροκοπούν το Κίεβο, με την Τεχεράνη να προσπαθεί με αυτή τη συνεργασία να τονώσει τη γεωπολιτιή της θέση. Φαίνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν περίπου 100 μη επανδρωμένα τέτοια αεροσκάφη. Τα σκάφη είναι επιθετικά και αναγνωριστικά και χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία σε ένα μεγάλο φάσμα αποστολών και στόχων.
- Ακίνητα: Νέος «ΕΝΦΙΑ» για ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι επιβαρύνονται, πότε και πόσο θα κληθούν να πληρώσουν
- Η Ferrari βάζει όρια σε Χάμιλτον και Λεκλέρ
- Ευλογιά προβάτων: Καταγγελία κτηνοτρόφου για τα νεκρά ζώα – «Έλεγαν ότι τα αποτέφρωσαν όμως έκαναν μπάζωμα αλά Τέμπη»
- Last Sunday Before Christmas: Shops Open Across Greece
- Η Πόρτο ανακοίνωσε τον Τιάγκο Σίλβα
- «Βούλιαξε» από Αϊ-Βασίληδες το κέντρο της Αθήνας
- Ηλιοστάσιο: Επίσημη έναρξη του χειμώνα με τη μικρότερης διάρκειας ημέρα – Έθιμα ανά τον κόσμο
- «Έμεινα με τον Ρομπ και τον Νικ Ράινερ λίγες εβδομάδες πριν από τις φρικιαστικές δολοφονίες – τι είδα μέσα στο σπίτι της οικογένειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)































































![Χρυσή Βίζα: Ισραήλ και Τουρκία ψηφίζουν ελληνική Golden Visa [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_world-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442