Τυρόπιτα κιουνεφέ
Χρησιμοποιούμε κρεμώδη τυριά, αρωματίζουμε με λεμονοθύμαρο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης
Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
Για τη βάση
1 πακέτο κανταΐφι
300 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμη για το ταψί
Για τη γέμιση
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. φέτα μαλακή
1 κρόκος αβγού
1 πρέζα πιπέρι
Αλάτι, αν χρειαστεί
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο
Διαδικασία
Γέμιση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζύμη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180°C. «Ξαίνουμε» το φύλλο κανταϊφιού με τα χέρια ώστε να χωριστούν οι ίνες του και να αφρατέψει. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε εκεί το μισό κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταϊφιού και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
- Ολυμπιακός: Η παγωμένη «καλημέρα» από την Αστάνα ενόψει του αγώνα με την Καϊράτ (pic)
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου μετανάστη – Διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους διακινητή
- Ναυάγιο στη Κρήτη: «Πηδούσαν στη θάλασσα για να φέρουν φαγητό και νερό» – Σοκαριστικές μαρτυρίες των διασωθέντων
- Βία στην εποχή της τεχνολογίας – Το cyberbullying αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη
- Νέα προσπάθεια διάσπασης των αγροτών από Μητσοτάκη – «Να κάνουμε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους»
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
- Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 40χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442