Μόνο πρωταθλητές στο 1o γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Ch. League
Το φετινό Champions League πλησιάζει προς το τέλος του, ωστόσο δεν είναι λίγες οι ομάδες που δίνουν «μάχη» για την έξοδό τους στη διοργάνωση της περιόδου 2015/2016. Δεν ήταν δυνατό, λοιπόν, να περάσουν στα... ψιλά οι νέοι κανονισμοί που αφορούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν και οι οποίοι ανακοινώθηκαν από την UEFA στο περιθώριο της κλήρωσης των ημιτελικών.
Το φετινό Champions League πλησιάζει προς το τέλος του, ωστόσο δεν είναι λίγες οι ομάδες που δίνουν «μάχη» για την έξοδό τους στη διοργάνωση της περιόδου 2015/2016.
Δεν ήταν δυνατό, λοιπόν, να περάσουν στα… ψιλά οι νέοι κανονισμοί που αφορούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν και οι οποίοι ανακοινώθηκαν από την UEFA στο περιθώριο της κλήρωσης των ημιτελικών.
Μία σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με την κατάταξη, με την οποία θα μπουν οι ομάδες στους ομίλους στην κλήρωση της 28ης Αυγούστου.
Μέχρι τώρα τα γκρουπ φτιάχνονταν με βάση τους συντελεστές ανταγωνισμού των ομάδων, ενώ από τώρα το 1ο γκρουπ δυναμικότητας θα αποτελείται από τις 7 πρωταθλήτριες ομάδες των κορυφαίων ομοσπονδιών της Ευρώπης, που είναι της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, συν την ομάδα που θα πάρει το τρόπαιο στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.
Εάν η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στη γερμανική πρωτεύουσα κατακτήσει παράλληλα και το πρωτάθλημα της χώρας της, τότε η ομάδα που πήρε τον τίτλο στην Ολλανδία (σ.σ. Αϊντχόφεν), την 8η χώρα στην κατάταξη της UEFA, θα μπει αυτόματα στο πρώτο γκρουπ της κλήρωσης.
Η αλλαγή αυτή είχε προταθεί το 2014 από την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, πριν εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή.
Το 2009/2010 ο δρόμος για τους ομίλους του Champions League είχε χωριστεί στα δύο: στο δρόμο των πρωταθλητών και σε αυτόν των μη πρωταθλητών από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Αυτό έδινε στους εγχώριους πρωταθλητές μια δίοδο για τη φάση των ομίλων, κατά την οποία δεν θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσουν ομάδες, οι οποίες βρίσκονταν μεν ψηλότερα στη βαθμολογία της UEFA, αλλά δεν είχαν πάρει τον τίτλο.
Τα άλλα τρία γκρουπ θα καταρτίζονται με βάση τη βαθμολογία που έχουν οι ομάδες στην UEFA, την οποία ρυθμίζει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία βασιζόμενη στα αποτελέσματα των 5 τελευταίων διοργανώσεων (Champions League και Europa League).
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας