Στην Κρήτη για το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» ο Ολυμπιακός
Επί κρητικού εδάφους βρίσκεται ο Ολυμπιακός, εν όψει της συμμετοχής του στο 4ο Διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Η «ερυθρόλευκη» αποστολή αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την προπόνηση, για την Κρήτη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αφήνει στην Αθήνα τους τραυματίες Ιωάννη Παπαπέτρου, Τρεμέλ Ντάρντεν και τον 17χρονο Βασίλη Μουράτο, λόγω σχολικών υποχρεώσεων.
Επί κρητικού εδάφους βρίσκεται ο Ολυμπιακός, εν όψει της συμμετοχής του στο 4ο Διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».
Η «ερυθρόλευκη» αποστολή αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την προπόνηση, για την Κρήτη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αφήνει στην Αθήνα τους τραυματίες Ιωάννη Παπαπέτρου, Τρεμέλ Ντάρντεν και τον 17χρονο Βασίλη Μουράτο, λόγω σχολικών υποχρεώσεων.
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον «οικοδεσπότη» του τουρνουά, ΑΓΟ Ρεθύμνου, την Παρασκευή στις 19:00, ενώ το Σάββατο θα αναμετρηθεί με την Ούνιξ Καζάν των Αργύρη Πεδουλάκη, Νίκου Ζήση και Κώστας Καϊμακόγλου (16:00). Με το δεξί ο ΑΓΟΡ
Ο «οικοδεσπότης» του 4ου Διεθνούς τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», ΑΓΟ Ρεθύμνου, επικράτησε 84-77 της Αλ Ριάντι (Λίβανος) στην παράταση (68-68κ.α.). Οι Κρήτες βρέθηκαν στο -1 (67-68) δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, αλλά με 1/2 βολές του Σίμπσον ο ΑΓΟΡ κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στο επιπλέον πεντάλεπτο.
Στην παράταση οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έκλεισαν την άμυνα τους και με σωστές επιλογές στην επίθεση έφτασαν άνετα στη νίκη, απέναντι στην ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς.
Κορυφαίος των νικητών ο Ντέγιαν Κράβιτς με νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ (26π., 16ρ.), ενώ ακολούθησε σε απόδοση ο Μουχάμαντ Φαγιέ με 14 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-35, 56-55, 68-68 (κ.α.), 84-77-παρ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Η γεωγραφική έκταση, η αύξηση των ομάδων και τα αεροπορικά ταξίδια εκτοξεύουν το ανθρακικό αποτύπωμα του Μουντιάλ – Προβληματισμός για το μέλλον των μεγάλων διοργανώσεων.
Νίκη με την οποία επέστρεψε στην 4η θέση (12-7) πέτυχε οΠΑΟΚ και έχει, πλέον, μια ακόμη εξ αναβολής εκκρεμότητε, αυτήν, εντός έδρας, απέναντι στον Άρη (15/4, εξ’ αναβολής για την 21η αγωνιστική).