Νέα ηχηρή «καρατόμηση» στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας
Ο επικεφαλής της Roscosmos, της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας, αντικαθίσταται για δεύτερη φορά σε διάστημα δυόμισι ετών, έπειτα από τη δαπανηρή απώλεια αρκετών ακόμα πυραύλων. Ο Βλαντιμίρ Ποπόφκιν αντικαθίσταται από τον Όλεγκ Οσταπένκο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντίμτρι Μεντβέντεφ.
Ο επικεφαλής της Roscosmos, της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας, αντικαθίσταται για δεύτερη φορά σε διάστημα δυόμισι ετών, έπειτα από τη δαπανηρή απώλεια αρκετών ακόμα πυραύλων.
Ο Βλαντιμίρ Ποπόφκιν αντικαθίσταται από τον Όλεγκ Οσταπένκο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντίμτρι Μεντβέντεφ.
«Ελπίζω ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται στις δραστηριότητες της Roscosmos θα ξεπεραστούν με το διορισμό σας» είπε ο Μεντβέντεφ στο νέο επικεφαλής, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο Ποπόφκιν, πάντως, διέψευσε τις αναφορές ότι νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από επεισόδιο μέθης στα γραφεία της Roscosmos νωρίτερα φέτος.
Στην τελευταία αποτυχία του ρωσικού διαστημικού προγράμματος, ένας πύραυλος Proton που μετέφερε τρεις δορυφόρους συνετρίβη λίγο μετά την εκτόξευση τον Ιούλιο από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.
Ήταν η έβδομη απώλεια πυραύλου και η δέκατη απώλεια δορυφόρου σε διάστημα ενός έτους.
Οι εντυπωσιακές αποτυχίες της Roscosmos είχαν οδηγήσει στην «καρατόμηση» του τότε επικεφαλής της, Ανατόλι Περμίνοφ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ποπόφκιν.
Η Ρωσία έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στη διαστημική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια και ελπίζει να στείλει μια νέα αποστολή στη Σελήνη το 2015.
Επιπλέον, τα ρωσικά Soyuz παραμένουν τα μόνα σκάφη που μπορούν να πραγματοποιούν αποστολές από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων της NASA.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας