Πρόκριση στο Μουντιάλ για Αργεντινή, ΗΠΑ και Κόστα Ρίκα
Η Αργεντινή προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ 2014, καθώς μετά την ευρεία σε έκταση, εκτός έδρας νίκη που σημείωσε με 5-2 επί της Παραγουάης, παρέμεινε επικεφαλής στην ζώνη της Νότιας Αμερικής κι εξασφάλισε μία θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Πρόκριση και για τις ΗΠΑ και Κόστα Ρίκα από την ζώνη Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.
Η Αργεντινή προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ 2014, καθώς μετά την ευρεία σε έκταση, εκτός έδρας νίκη που σημείωσε με 5-2 επί της Παραγουάης, παρέμεινε επικεφαλής στην ζώνη της Νότιας Αμερικής κι εξασφάλισε μία θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Τα τέρματα των Αργεντινών, πέτυχαν οι Μέσι (12` πεν, 52` πεν.), Αγουέρο (32`), Ντι Μαρία (49`) και Μάξι Ροντρίγκεζ (90`), ενώ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Νούνιες (16`) και Σάντα Κρους (85`). Πρόκριση για ΗΠΑ και Κόστα Ρίκα Στα τελικά προκρίθηκαν και οι ομάδες των ΗΠΑ και της Κόστα Ρίκα από την ζώνη Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.
Οι Αμερικανοί επικράτησαν 2-0 του Μεξικού κι έχουν 16 βαθμούς και η Κόστα Ρίκα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τζαμάικα κι έχει 15 βαθμούς στον όμιλο, που για να ολοκληρωθεί απομένουν δύο αγωνιστικές, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.