Δύσκολο το δεύτερο βήμα του Ολυμπιακού προς τους τελικούς
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να νικήσει στο ΣΕΦ τον ΑΓΟ Ρεθύμνου με 87-72, κάνοντας έτσι το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών, και θέλει άλλη μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Δευτέρα (3/6, 16:30) στο Ρέθυμνο.
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να νικήσει στο ΣΕΦ τον ΑΓΟ Ρεθύμνου με 87-72, κάνοντας έτσι το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών, και θέλει άλλη μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Δευτέρα (3/6, 16:30) στο Ρέθυμνο.
Ο ΑΓΟ Ρεθύμνου ήταν για άλλο ένα αγώνα ανταγωνιστικός και κατάφερε για 30 λεπτά να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό, που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, παίζοντας δυνατή άμυνα, και με πλουραλισμό στην επίθεση έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 12 πόντους (24-12).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, το Ρέθυμνο ανέβασε την απόδοση του και με… μπροστάρη τον Κόμματο έκανε ένα σερί 10-0, μειώνοντας την διαφορά στον πόντο, για να πάει τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ να είναι 40-36 υπέρ των Πειραιωτών.
Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε και η τρίτη περίοδος, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύουν αρκετά τους πρωταθλητές Ευρώπης, βασιζόμενοι στην πιεστική άμυνα τους και στα περιφερειακά σουτ του Ντούβνιακ, που πέτυχε 5 τρίποντα (σ.σ. ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι και με τον Παπανικολάου, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 19 πόντους, να πετυχαίνει 7 συνεχόμενους πόντους, ανέβασε την διαφορά στο +15, 6 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.
Οι Κρητικοί κατάφεραν να μειώσουν στους 10 πόντους στο 37΄, αλλά κάπου εκεί ξέμειναν από δυνάμεις και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με δύο τρίποντα του Αντιτς και ένα έμμεσο τρίποντο του Παπανικολάου πήρε το ροζ φύλλο με 87-72.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.