«Η φρεσκάδα που δεν είχαμε…», το παράπονο του Πεδουλάκη
Στην καλή άμυνα της ομάδας του που κράτησε τους αντιπάλους στους 58 πόντους, αλλά και στην κακή επίθεση, στάθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης και την ήττα των «πράσινων» στις λεπτομέρειες. Ο «Άρτζι» έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη φρεσκάδας της ομάδας του, που τελικά της κόστισε. Μεγάλη βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.Στην αντίπερα όχθη, ο Πάμπλο Λάσο συνεχάρη τους παίκτες του για τη νίκη και στάθηκε στο γεγονός ότι η Ρεάλ έπαιξε συγκεντρωμένα.
Στην καλή άμυνα της ομάδας του που κράτησε τους αντιπάλους στους 58 πόντους, αλλά και στην κακή επίθεση, στάθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης και την ήττα των «πράσινων» στις λεπτομέρειες. Ο «Άρτζι» έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη φρεσκάδας της ομάδας του, που τελικά της κόστισε.
Για την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Έγινε ένα παιχνίδι με πολλή τακτική στο αμυντικό κομμάτι. Κρατήσαμε μια ομάδα επιθετική, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, χαμηλά. Ωστόσο, ήμασταν πολύ κακοί στο δεύτερο μέρος στην επίθεση. Πληρώσαμε την κόπωση, δεν είχαμε φρεσκάδα, μας πίεσε η Ρεάλ Μαδρίτης και αποσυντονιστήκαμε. Είμαστε σε πολύ σκληρό όμιλο, πολύ κλειστό. Βλέπουμε και τα αποτελέσματα τα υπόλοιπα. Να είμαστε όλοι υγιείς, ώστε να γυρίσουμε αυτό το κομμάτι που είμαι εναντίον μας».
Για το πώς μπορεί να εξηγήσει τεχνικό το γεγονός πως μία ομάδα μένει στους πέντε πόντους σε 12,5’: «Βασικά παιδιά μας είναι καιρό έξω. Τα πιο αθλητικά παιδιά μας, από την πλευρά τους, χρεώθηκαν γρήγορα με φάουλ, κάτι που καταπόνησε άλλα παιδιά, όπως Τσαρτσαρής. Ο Ματσιούλις έπαιξε με ένεση. Δεν είχαμε ενέργεια, δεν είχαμε σπριντ. Αυτή την εποχή, λόγω του ότι δεν είχε διακοπή, όλες οι ομάδες είναι καταβεβλημένες, εξ ου και τα «περίεργα» αποτελέσματα. Είναι λογικό. Κάποια παιδιά έχουν καταπονηθεί πολύ λόγω ελλείψεων, είναι κάτι που θα βγει. Εμείς, τώρα, θα πρέπει να εντάξουμε τα παιδιά μας, που ήταν καιρό έξω. Αν είμαστε όλοι υγιείς θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε».
Για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη κι αν μπορεί να αυξήσει το μέσο όρο συμμετοχής του: «Ο Σοφοκλής ήταν ενάμιση μήνα έξω. Είναι τεράστιο χρόνος για οποιονδήποτε παίκτη, αλλά και λόγω σωματοδομής για το Σοφοκλή. Έκανε προσπάθεια σήμερα (25/01). Δεκαπέντε λεπτά, πάντως, είναι πολύς χρόνος σε επίπεδο Ευρωλίγκας». Διαμαντίδης: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι»
Μεγάλη βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των «πράσινων» τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να δουλέψουν πολύ και να παρουσιαστούν καλύτεροι στην συνέχεια.
«Στο επιθετικό κομμάτι η λειτουργία μας δεν ήταν καλή. Για τρία δεκάλεπτα ελέγχαμε το ματς αλλά στο τέλος δεν λειτουργήσαμε σωστά και χάσαμε. Πρέπει να βελτιωθούμε στο κομμάτι της επίθεσης. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα, πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Αμυντικά κάναμε καλή δουλειά αλλά επιθετικά χρειαζόμαστε βελτίωση», τόνισε.
Όσο για την συνέχεια του Top 16, είπε: «Δεν αλλάζει κάτι. Κοιτάμε να πάρουμε τη νίκη με Μπάμπεργκ και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Όλα τα ματς πρέπει να τα κερδίζεις αλλά από το πρέπει μέχρι να τα κερδίζεις υπάρχει μεγάλη απόσταση… Είναι ένας μαραθώνιος, έχουμε προβλήματα τραυματισμών που επηρεάζουν την ομάδα. Θα επιστρέψουν τα παιδιά και θα βελτιωθούμε».
Τέλος, αναφορικά με τον δικό του τραυματισμό, σχολίασε: «Μετά από 30 μέρες έξω δεν νιώθεις εκατό τοις εκατό καλά. Αλλά το πόδι μου είναι σε καλή κατάσταση και εγώ με τις προπονήσεις θα γίνομαι καλύτερος».
Λάσο: «Ελέγξαμε ρυθμό και ριμπάουντ»
Στην αντίπερα όχθη, ο Πάμπλο Λάσο συνεχάρη τους παίκτες του για τη νίκη και στάθηκε στο γεγονός ότι η Ρεάλ έπαιξε συγκεντρωμένα.
«Το πρώτο που θα κάνω είναι να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς αυτή», σχολίασε ο Ισπανός κόουτς και συμπλήρωσε:
«Σίγουρα δεν ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που θα μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς, αλλά πιστεύω ότι οι δύο ομάδες τα πήγαν πολύ καλά. Η κάθε ομάδα έκανε την δική τους προσπάθεια να κρατήσει την άλλη εκτός ρυθμού. Καταφέραμε να μείνουμε στο ματς μέχρι το τέλος. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι ώστε να μην μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει. Περιμέναμε την ευκαιρία μας.
Στο τέλος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ελέγξαμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη σε έναν πολύ δυνατό όμιλο. Είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος και είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι μία σημαντική νίκη αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια».
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.