Οι «Εν Χορδαίς» συμπράττουν με τους Melos Ensemble
Μουσική διαδρομή στη Μεσόγειο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης Το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς», μετά την επιτυχημένη του συναυλία στην κατάμεστη Salle Pleyel των Παρισίων (8/1/2012) με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη και του Kudsi Erguner ensemble, διοργανώνει στις 2 Φεβρουαρίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21:00 μμ. συναυλία με το μουσικό σχήμα Melos. Η […]
Η συναυλία αποτελεί δράση του ομώνυμου έργου το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα Culture της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο Melos υλοποιείται σε συνεργασία με τα φεστιβάλ Au fil des Voix (Γαλλία), Stiemmen (Γερμανία), Dar el Serif (Τυνησία) και Villes des Μusiques du Μonde (Γαλλία) και συνίσταται στη δημιουργική συνάντηση δεξιοτεχνών μουσικών που εκπροσωπούν σημαντικές παραδόσεις (ελληνική, αραβική, περσική και φλαμέγκο) σε ένα κύκλο συναυλιών, σεμιναρίων καθώς και την ηχογράφηση ενός δίσκου.
Σκοπός αυτής της μουσικής διαδρομής είναι η εξερεύνηση του πλούτου που χαρακτηρίζει τη μουσική της Μεσογείου, καθώς και η παρουσίαση της στο μουσικόφιλο κοινό.
Οι συντελεστές της συναυλίας είναι οι:
Keyvan Chemirani (Γαλλία/Ιράν) κρουστά – καλλιτεχνική διεύθυνση, Dorsaf Hamdani (Τυνησία) – τραγούδι, Δρόσος Κουτσοκώστας (Ελλάδα) – τραγούδι, Rafael de Utrera (Ισπανία) – τραγούδι, Mohammed Rochdi M’farredj (Μαρόκο) – κανονάκι, Moahamed Lassoued (Τυνησία) – βιολί, Κυριάκος Καλαϊτζίδης (Ελλάδα) – ούτι, Κυριάκος Πετράς (Ελλάδα) – βιολί, Περικλής Παπαπετρόπουλος (Ελλάδα) – μπουλγαρί, πολίτικο λαούτο, Juan Carmona (Ισπανία) – κιθάρα, Sergio Martinez (Ισπανία) – κρουστά.
Η πρώτη συναυλία στο πλαίσιο του Melos project πραγματοποιήθηκε στην Djerba της Τυνησίας και ακολούθησε και η δεύτερη στο Stimmen Festival της Γερμανίας. Στις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο Παρίσι και κατόπιν ακολούθησαν συναυλίες και σεμινάρια στην Τύνιδα (20-25 Νοεμβρίου).
Η τελευταία συναυλία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου και πάλι στο Παρίσι όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του δίσκου.
Αποσπάσματα από τις πρόβες και τις συναυλίες του Melos ensemble, καθώς και τις αντιδράσεις του κοινού που τις παρακολούθησε μπορείτε να δείτε στο
http://www.youtube.com/watch?v=b_lyfNudk_Q
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Ωρα έναρξης: 21:00 μμ.
Πληροφορίες:
Εν Χορδαίς, τηλ: 2310 253285, e-mail: info@enmusic.gr
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου με Παραλία τηλ: 2310 895800, e-mail: info@tch.gr
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτίθεται να καταψηφίσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ελέω Γροιλανδίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442