Χωρίς πίεση θέλει τον Ολυμπιακό στη Λιθουανία ο Ίβκοβιτς
Nα μην αισθανθούν οι παίκτες του πίεση ζήτησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εν όψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας τη Τετάρτη, στην κρίσιμη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για Λιθουανία με 13 παίκτες στην αποστολή.
Nα μην αισθανθούν οι παίκτες του πίεση ζήτησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εν όψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας τη Τετάρτη, στην κρίσιμη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε με 13 παίκτες στην αποστολή, καθώς Ερτσεγκ και Βασιλόπουλος δεν ακολούθησαν ολόκληρη την προετοιμασία.
Ο «Ντούντα» μιλώντας, κατά την αναχώρηση των Κυπελλούχων Ελλάδος για την Λιθουανία, τόνισε αρχικά: «Στο Top 16 της Ευρωλίγκας κάθε παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία.
Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν θέλω να βάλω πίεση στην ομάδα.
Είναι καλό που πάμε με τσάρτερ γιατί λόγω του τραγικού γεγονότος στη Μόσχα θα υπάρχουν προβλήματα στις πτήσεις. Κάναμε καλές προπονήσεις κι έχουμε ακόμη δύο στο Κάουνας.
Ταξιδεύουμε με 13 παίκτες γιατί έχουμε κάποια μικροπροβλήματα, γιατί ο Βασιλόπουλος και ο Έρτσεγκ έκαναν μόνο μια προπόνηση χθες. Μπορεί να παίξει ο Γκόρντον γιατί είναι διαφορετικό παιχνίδι».
Συνεχίζοντας, αναφέθηκε στο αγωνιστικό προφίλ της λιθουανικής ομάδας: «Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα γρήγορη, με καλούς σουτέρ και καλούς αθλητές. Δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό.
Θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο και να κάνουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Παίξαμε δύο διαφορετικά παιχνίδια στα τελευταία ντέρμπι με ‘Φενέρ’ και Παναθηναϊκό».
Από την πλευρά του. ο διεθνής Αυστραλός πάουερ-φόργουορντ, Ματ Νίλσεν,σημείωσε: «Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικότερα στην έδρα της. Θέλουμε τη νίκη. Το ξέρουμε και έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι.
Θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, να επιβάλουμε τον δικό μας και να πάρουμε τη νίκη. Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από το γρήγορο ρυθμό τους και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι.
Το σημαντικότερο είναι να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα. Το γήπεδο της Ζαλγκίρις είναι μικρό, μπασκετικό, παλιό και ο κόσμος είναι πολύ κοντά στο παρκέ».
Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμειναν οι Γλυνιαδάκης, Πελεκάνος και Κατσίβελης.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.