Πρόβα της Αργεντινής εν όψει Μουντομπάσκετ με νίκη επί της Τουρκίας
Με απόλυτο «αφεντικό» στην επίθεση τον Κάρλος Ντελφίνο, η Αργεντινή επικράτησε στην παράταση 93-89 της Τουρκίας και κατέκτησε το «Efes World Cup». Έσοδα 155 εκατ. ευρώ αναμένεται να έχει η διοργανώτρια χώρα από το Μουντομπάσκετ, σύμφωνα με την εκτίμηση της «Τούρκσελ».
Με απόλυτο «αφεντικό» στην επίθεση τον Κάρλος Ντελφίνο, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να καλύψει το κενό που άφησε η απουσία του Μανού Τζινόμπιλι, η Αργεντινή επικράτησε στην παράταση 93-89 της Τουρκίας και κατέκτησε το «Efes World Cup».
Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς με… διαστημική εμφάνιση τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους και οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας απέναντι στη Γερμανία.
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποιήσαν και οι Λουίς Σκόλα (14π., 6ριμπ., 4ασ.), Πάμπλο Πριτζιόνι (9π., 13ασ.) και Λέο Γκουτιέρες (12π., 4ριμπ.).
Από την Τουρκία, η οποία βρίσκεται στον 3ο όμιλο μαζί με την Εθνική Ελλάδας, ξεχώρισε ο Σεμίχ Ερντέν με 15 πόντους και οι Κερέμ Τουντσερί, Χέντο Τούρκογλου, οι οποίοι σημείωσαν 14 πόντους έκαστος.
«Χρυσάφι» για τους Τούρκους
Έσοδα 155 εκατ. ευρώ αναμένεται να έχει η Τουρκία από την φιλοξενία του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ για το 2010, σύμφωνα με την εκτίμηση της «Τούρκσελ» (Turkcell), που είναι ο κεντρικός σπόνσορας της διοργάνωσης. Το Μουντομπάσκετ θα διεξαχθεί από την 28η Αυγούστου έως τη 12η Σεπτεμβρίου 2010.
Τα έσοδα αυτά, έχουν ουσιαστική αξία για την τουρκική οικονομία, καθώς θα προέλθουν από την προσφορά υπηρεσιών στην πραγματική οικονομία, αλλά και την τουρκική αγορά για τη φιλοξενία, τη μεταφορά των φιλάθλων, αλλά και τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων για τις αθλητικές οργανώσεις.
Το αποτέλεσμα είναι ήδη θετικό για την πορεία του τουρκικού τουρισμού, κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, και η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το βαθμό πρόσβασης των ξένων τουριστών προς όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Σοσιεδάδ Αλεξ Ρεμίρο απάντησε στη φημολογία της μετακόμισής του στο «Καμπ Νου». Μίλησε και για τη σχέση του με τον Χοάν Γκαρθία, ο οποίος τον χαρακτήρισε «γάτα»