Μία νίκη και μια ήττα για την εθνική πόλο γυναικών στο τουρνουά στο Σίδνεϊ
Μία ήττα και μία νίκη ήταν ο απολογισμός για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στο Σίδνεϊ. Αρχικά το σύνολο του Γιώργου Μορφέση ηττήθηκε από τον Καναδά με 15-13, ενώ στη συνέχεια επιβλήθηκε 17-11 της ομάδας από το Ινστιτούτο Αθλητισμού της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Μία ήττα και μία νίκη ήταν ο απολογισμός για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στο Σίδνεϊ. Αρχικά το σύνολο του Γιώργου Μορφέση ηττήθηκε από τον Καναδά με 15-13, ενώ στη συνέχεια επιβλήθηκε 17-11 της ομάδας από το Ινστιτούτο Αθλητισμού της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Τα στοιχεία των δύο αναμετρήσεων:
ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ 13-15
Το σύνολο του Γιώργου Μορφέση προηγήθηκε 6-3 στο ημίχρονο και 9-5 στη διάρκεια του τρίτου οκταλέπτου, ωστόσο ο Καναδάς βελτίωσε την άμυνά του, ισοφάρισε σε 9-9 με τη λήξη της περιόδου και έφτασε τελικά στη νίκη.
Τα οκτάλεπτα (πρώτη αναφέρεται η ελληνική ομάδα): 3-1, 3-2, 3-6, 4-6.
Οι σκόρερ:
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Ρουμπέση 4, Τσουκαλά 3, Ασημάκη 3, Αβραμίδου 2, Αντωνάκου 1. 4/11 π/π, 0/1 πέναλτι.
ΚΑΝΑΔΑΣ (Πατ Όουτεν): Αλόγκμπο 4, Τσίκος 4, Έγκενς 3, Περό 1, Ρόμπινσον 1, Κάμπελ 1, Ράντου 1. 6/12 π/π, 1/1 πέναλτι.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΟΥΑΛΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ 11-17
Βάσει προγράμματος η εθνική επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Κίνα, ωστόσο η αποστολή του ασιατικού συγκροτήματος έχασε την Πέμπτη την πτήση από το Πεκίνο για το Σίδνεϊ, καθώς δεν έλαβαν εγκαίρως τη βίζα στα διαβατήρια από το προξενείο της Νέας Ζηλανδίας για το ταξίδι τους (μετά το τέλος του τουρνουά) προς τη συγκεκριμένη χώρα, όπου θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο της FINA.
Πλέον τα μέλη της κινεζικής αποστολής έχουν πάρει πίσω τα διαβατήριά τους, ωστόσο, δεδομένου ότι οι πτήσεις ήταν περιορισμένες, η ομάδα δεν αναμένεται πριν από το πρωί της Τρίτης στην Αυστραλία. Έτσι, τη θέση της Κίνας για τους πρώτους τρεις αγώνες πήρε μια ομάδα από το Ινστιτούτο Αθλητισμού της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-4, 3-6, 2-3.
Οι σκόρερ:
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΟΥΑΛΙΑΣ (Ράιαν Μορ): Μπάκλινγκ 3, Λίνκολν-Σμιθ 2, Ο΄Νιλ 2, Γκόφερς 2, Μπίσοπ 1, Γκρουνμπέργκερ 1. 2/8 π/π, 1/1 πέναλτι
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Γερόλυμου 4, Ασημάκη 4, Αβραμίδου 2, Μανωλιουδάκη 2, Σολανάκη 2, Λιόση 1, Ρουμπέση 1, Αντωνάκου 1. 4/7 π/π, 4/4 πέναλτι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442