Εθνικό Πάρκο η περιοχή «Δάσος Στροφυλιάς – Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου»
Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία οι χερσαίες, οι υδάτινες και οι θαλάσσιες περιοχές της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, του δάσους Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής τους χαρακτηρίζονται ως εθνικό πάρκο, που θα φέρει την ονομασία «Δάσος Στροφυλιάς - Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου».
28
Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία οι χερσαίες, οι υδάτινες και οι θαλάσσιες περιοχές της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, του δάσους Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής τους χαρακτηρίζονται ως εθνικό πάρκο, που θα φέρει την ονομασία «Δάσος Στροφυλιάς – Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου».
Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει έκταση 48.000 στρεμμάτων και περιβάλλεται από περιφερειακή ζώνη προστασίας του Πάρκου, έκτασης 88.000 στρεμμάτων στην οποία προβλέπονται περιορισμοί σε ορισμένες δραστηριότητες και χρήσεις.
Η περιοχή του Πάρκου αποτελεί ένα συνολικό βιότοπο διεθνούς σημασίας και ενδιαφέροντος, στον οποίο ενδημούν και αναπαράγονται πολλά και σημαντικά είδη χλωρίδας και πανίδας.
Ιδιαίτερης σημασίας δασικό οικοσύστημα είναι το δάσος της Στροφυλιάς που είναι ένα από τα πιο εκτεταμένα δάση πεδινής ζώνης της Μεσογείου με κυρίαρχο είδος την κουκουναριά.
Επίσης, ξεχωρίζουν οι λιμνοθάλασσες Κοτυχίου, Προκόπου και Καλογριάς, που αποτελούν υγρότοπους υψίστης σημασίας με οικολογική συνέχεια μεταξύ τους.
Ιδιαίτερα η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, αποτελεί σημαντικό υγρότοπο ο οποίος λειτουργεί ως φυσικό ιχθυοτροφείο ενώ τα παράλια Κοτυχίου αποτελούν σημαντικό τόπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα.
Στην περιοχή απαντώνται περίπου 60 είδη πτηνών, 5 είδη θηλαστικών και 7 είδη αμφίβιων ερπετών.
«Με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Πάρκου επιδιώκουμε την αποτελεσματικότερη προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442