Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Δασμοί: Την Παρασκευή οι κυρώσεις στη Ρωσία, λέει αξιωματούχος των ΗΠΑ – Νέα ανάρτηση Τραμπ για τον πόλεμο

Δασμοί: Την Παρασκευή οι κυρώσεις στη Ρωσία, λέει αξιωματούχος των ΗΠΑ – Νέα ανάρτηση Τραμπ για τον πόλεμο

Τι δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters - Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ για τη συνάντηση του Στιβ Γουίτκοφ και του Βλαντίμιρ Πούτιν

Την Παρασκευή αναμένεται επιβολή δευτερογενών κυρώσεων στη Ρωσία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

«Έγινε μεγάλη πρόοδος!», λέει ο Τραμπ, αλλά οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ρωσία θέλει να συνεχίσει τις επαφές με τις ΗΠΑ, ανέφερε ο ίδιος.

«Η συνάντηση του Στιβ Γουίτκοφ, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν πήγε καλά», επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Επικοινωνία Τραμπ και Ζελένσκι – Η ανάρτηση για τη συνάντηση Γουίτκοφ και Πούτιν στη Ρωσία

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μετά τη συνάντηση του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου, Στιβ Γουίτκοφ με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνέχεια ο Τραμπ έκανε ανάρτηση για τη συνάντηση Γουίτκοφ και Πούτιν.

«Ο ειδικός απεσταλμένος μου, Στιβ Γουίτκοφ, μόλις είχε μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Έγινε μεγάλη πρόοδος! Στη συνέχεια, ενημέρωσα μερικούς από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας. Όλοι συμφωνούν ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ ως «χρήσιμες και εποικοδομητικές».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι ίσως έχει περισσότερα να πει για το ζήτημα των κυρώσεων μέσα στην ημέρα, ενώ ενημέρωσε ότι ο Γουίτκοφ επιστρέφει από το ταξίδι του στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι το τελεσίγραφο του Τραμπ στον Πούτιν για να δεχτεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία λήγει την Παρασκευή 8 Αυγούστου.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβάλλουν πρόσθετο δασμό της τάξης του 25% στην Ινδία επειδή αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο με στόχο να πιέσουν ακόμη περισσότερο τη Μόσχα να υποχωρήσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο