Πέντε ακατάλληλα σπίτια από τις φωτιές στο Κρυονέρι – Τι έδειξαν οι αυτοψίες σε Μεσσηνία-Κρήτη-Κύθηρα
Οι αυτοψίες διενεργήθηκαν από εξειδικευμένα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ, με σκοπό την αξιολόγηση της καταλληλότητας των κτιρίων για χρήση, καθώς και την πρόληψη πιθανών κινδύνων για τους κατοίκους.
Πέντε σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα από την πρόσφατη πυρκαγιά στο Κρυονέρι Αττικής με τις αυτοψίες που πραγματοποίησε η γενική διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ)
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε 62 κτίρια μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Κρυονέρι Αττικής, Μεσσηνία-Αρκαδία, Κάντανο-Σελινό Χανίων και Κύθηρα στα τέλη Ιουλίου 2025.
Οι αυτοψίες διενεργήθηκαν από εξειδικευμένα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ, με σκοπό την αξιολόγηση της καταλληλότητας των κτιρίων για χρήση, καθώς και την πρόληψη πιθανών κινδύνων για τους κατοίκους.
Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχουν ως εξής:
Κρυονέρι-Αττική (26 Ιουλίου 2025): Από τα 19 κτίρια, 8 χαρακτηρίστηκαν πράσινα, 6 κίτρινα και 5 κόκκινα.
Μεσσηνία-Αρκαδία (28 Ιουλίου 2025): Από τα 23 κτίρια, 7 πράσινα, 16 κίτρινα, ενώ δεν υπήρχαν κόκκινα.
Κάντανος-Σελινό-Κρήτη (27 Ιουλίου 2025): Από τα 6 κτίρια, 3 είναι πράσινα και 3 κίτρινα, χωρίς κόκκινα κτίρια.
Κύθηρα (26 Ιουλίου 2025): Από τα 14 κτίρια, 5 πράσινα και 9 κίτρινα, χωρίς κόκκινα κτίρια.
Η ΓΔΑΕΦΚ επισημαίνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και επισκευών στα κτίρια προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των κατοίκων και να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη έχουν ανακοινωθεί μέτρα στήριξης για τους πληγέντες πολίτες. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους δήμους, έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση φακέλων αποζημίωσης των πληγέντων.
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)





















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442