Μετά την απόκτηση του Βασίλιε Μίτσιτς, η Χάποελ Τελ Αβίβ είναι πολύ πιθανό να κάνει μία ακόμη κίνηση που θα την ενισχύσει σημαντικά, στις εγχώριες διοργανώσεις κυρίως. Δεν πρόκειται για μεταγραφή αλλά για την… ισραηλινοποίηση του Τζόναθαν Μότλεϊ.
Οπως έγινε γνωστό, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχε ήδη αποστείλει επιστολή στην ισραηλινή Ομοσπονδίας (μέσω του προέδρου της Όφερ Γιανάι) προκειμένου ο 30χρονος Αμερικανός σέντερ να γίνει υπήκοος της χώρας.
Πάντως σύμφωνα με όσα προκύπτουν η Χάποελ κατέθεσε σχετικό αίτημα από τις 6 Ιουνίου, ωστόσο από πλευράς της αντίστοιχης «ΕΟΚ» τουΙσραήλ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ούτε… φωνή ούτε ακρόαση.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριος Άμος Φρίσμαν
Πρόεδρος της Ένωσης Μπάσκετ του Ισραήλ
Θέμα: Αίτημα χορήγησης ισραηλινής υπηκοότητας στον ηθοποιό Τζόναθαν Μότλεϊ
Αγαπητέ κύριε Φρίσμαν, σε συνέχεια προηγούμενων ερωτημάτων, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας σχετικά με τον παίκτη Τζόναθαν Μότλεϊ, ο οποίος αγωνίζεται για τη Χάποελ Τελ Αβίβ.
Όπως έχουμε σημειώσει προηγουμένως, πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη με υψηλή επαγγελματική προσφορά, ο οποίος εξέφρασε την προθυμία και την ειλικρινή επιθυμία να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα του Ισραήλ. Αυτό πηγάζει από ένα βαθύ αίσθημα δέσμευσης και μια ειλικρινή επιθυμία να συμβάλει στην επιτυχία της εθνικής ομάδας.
Στις 6 Ιουνίου 2025, επικοινωνήσαμε με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με αίτημα να εξετάσουμε την πιθανότητα τροποποίησης της υπηκοότητας του παίκτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξή του στο ρόστερ της εθνικής ομάδας του Ισραήλ.
Αιτήματα υποβλήθηκαν τόσο από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, κ. Οφέρ Γιανάι, όσο και από τον CM – δυστυχώς όμως δεν έχει ληφθεί ακόμη απάντηση επί του θέματος.
Πιστεύουμε ότι ο Τζόναθαν Μότλεϊ μπορεί να αποτελέσει σημαντική ενίσχυση για την εθνική ομάδα – τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αραβικής εκπροσώπησης. Είναι ένας παίκτης σε επίπεδο κέντρου που, κατά τη γνώμη μας, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στις μελλοντικές επιτυχίες της ομάδας.
Θα εκτιμούσαμε την επανεξέταση του ζητήματος και την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό. χαιρετίσματα
Αθλητικός Διευθυντής, Χάποελ Τελ Αβίβ
Κος Όφερ Γιανάι, Ιδιοκτήτης, Χάποελ Τελ Αβίβ», καταλήγει η επιστολή.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τη σημασία ης νίκης του Ολυμπιακού αλλά και στη νοοτροπία διαχείρισής της από όλους στους Πειραιώτες.
Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στην αρχή, ενώ στάθηκε στα λάθη.
Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-1 από το «Μολινό», εξασφαλίζοντας πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup και δείχνοντας αντίδραση μετά την πρόσφατη ήττα της στο πρωτάθλημα.