Συνταγή: Μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι
Μια συνταγή, ο ορισμός της Ανάστασης και του Πάσχα, που είτε έχει φανατικούς υποστηρικτές είτε ορκισμένους εχθρούς - αλλά δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι.
Είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συνδεδεμένο με την Ανάσταση και τα πασχαλινά τραπέζια, με ορκισμένους υποστηρικτές και «εχθρούς» που όμως φτιάχνεται μόνο μια φορά τον χρόνο. Σε αυτόν τον κόσμο μας έβαλε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, μέρες που έρχονται, έστω κι αν αποφάσισε να κάνει μια συνταγή πιο light.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε την απόλυτη συνταγή των ημερών, τον γαστρονομικό σταρ της Ανάστασης: μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι.
Μια συνταγή μπελαλίδικη, που όλοι θυμόμαστε ως παιδιά τη μητέρα και τη γιαγιά μας να φτιάχνουν στο σπίτι και οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγαμε – τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσουμε λίγο και να καταλάβουμε πόσο ωραίο πιάτο είναι.
Για να μπει στην κατηγορία «light» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε να αφήσει εκτός πιάτου τα έντερα και τα πνευμόνια – και μάλλον ακούστηκαν πολλά χειροκροτήματα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Τα υλικά
700 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
6 φρέσκα κρεμμύδια
1 μαρούλι
1 λευκό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθος
500 ml ζωμός λαχανικών
100 ml λευκό κρασί
80 ml ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 κρόκοι αυγού
1 κ.γ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το συκώτι για να τσιγαριστεί.
Μόλις σωταριστούν χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λευκό και το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών (ή νερό) και το αφήνουμε να βράσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το μαρούλι, λίγα χόρτα και ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσει το μαρούλι και έχει βράσει το συκώτι (περίπου 15 με 17 λεπτά), ρίχνουμε μέσα λίγο κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού, προκειμένου να δέσει λίγο η σάλτσα και ανακατεύουμε.
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
- Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442