Ο Ματ Ντέιμον, ο Οδυσσέας και η φάβα: Η ελληνική κουζίνα κατέκτησε το Χόλιγουντ
Με τα γυρίσματα της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν να φτάνουν στο τέλος τους, η ελληνική κουζίνα ήταν η μεγάλη κερδισμένη από την επέλαση του Χόλιγουντ στην Πελοπόννησο. Και ο Ματ Ντέιμον θα έχει την φάβα για πάντα στην καρδιά του.
Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η Πελοπόννησος είχε μεταμορφωθεί σε ένα μικρό Χόλιγουντ. Ο Κρίστοφερ Νόλαν επέλεξε την Ελλάδα για να τα γυρίσματα της νέας του υπερπαραγωγής «Οδύσσεια» και για περίπου 15 ημέρες οι σταρ της μεγάλης οθόνης έκαναν «παρέλαση» στα μέρη μας – ανάμεσά τους και ο Ματ Ντέιμον.
Ο 54χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός υποδύεται τον Οδυσσέα και ήταν το πρόσωπο που ξεχώρισε. Από τη πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας, δηλώνοντας ενθουσιασμένος που την επισκέπτεται ξανά.
«Νιώθω θαυμάσια στην Ελλάδα, μου αρέσει πολύ. Δεν είναι η πρώτη μου φορά εδώ, έχω έρθει πολλές φορές. Αυτή τη φορά είμαι εδώ για μια νέα ταινία» είχε δηλώσει τότε.
Εδώ και δύο εβδομάδες, η Πύλος, η Μεθώνη και η Βοϊδοκοιλιά έχουν μετατραπεί σε κινηματογραφικό σετ, με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν να αξιοποιεί τις ομορφιές της περιοχής για το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα πίσω στην Ιθάκη.
Μάλιστα, με όλα τα διεθνή Μέσα να είναι στραμμένα στην Πύλο και να αναδεικνύουν την περιοχή ως το κρυφό διαμάντι της Ελλάδος για τις καλοκαιρινές του διακοπές, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους παραγωγούς της ταινίας να αφήσουν ένα μέρος των σκηνικών για να το αξιοποιήσουν τουριστικά, τώρα που τελειώνουν τα γυρίσματα.
Η κάμερα του MEGA εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα και φωτογραφίες από την τελευταία μέρα γυρισμάτων στο Αρμυρόλακκα.
Ένα Όσκαρ για την ελληνική κουζίνα
Ωστόσο πέρα από τις ομορφιές της περιοχής, αυτή που έκλεψε την καρδιά των σταρ του Χόλιγουντ ήταν η ελληνική κουζίνα.
Πριν από μερικές ημέρες, οι Ματ Ντέιμον, Κρίστοφερ Νόλαν, Τομ Χόλαντ και Άντονι Μολινάρι επισκέφτηκαν εστιατόριο στη Γιάλοβα και ξετρελάθηκαν με τα πιάτα. Μάλιστα, ο 54χρονος ηθοποιός λάτρεψε τη φάβα και ρωτούσε να μάθει πως φτιάχνετε, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια.
«Ο Ματ Ντέιμον πήρε αρνάκι με κύμινο και δοκίμασε φάβα που του έκανε μεγάλη εντύπωση, ρωτούσε πώς τη φτιάχνουμε. Του άρεσε επίσης το χταπόδι στη σχάρα. Οι υπόλοιποι δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα, τα πήραν για τη μέση και τα μοιράστηκαν» δήλωσε στην κάμερα του MEGA.
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
- Consumer Protection Heads Approved by Committee
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442