Νέα Αριστερά: Άμεση ενημέρωση της Βουλής για τη λεγόμενη «ανθρωπιστική αποστολή» στη Λιβύη
Η Νέα Αριστερά τονίζει πως «η κυβέρνηση σιωπά. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίσει να κρύβεται. Μετά τις νέες αποκαλύψεις, είναι επιτακτικό να δοθούν απαντήσεις»
Την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ώστε να ενημερωθεί η Βουλή ζητεί η Νέα Αριστερά για την, όπως επισημαίνει, «λεγόμενη ‘ανθρωπιστική αποστολή’ στη Λιβύη, τον Σεπτέμβριο του 2023 —όπου σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες— πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Προσθέτει ακόμη πως «η κυβέρνηση σιωπά. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίσει να κρύβεται. Μετά τις νέες αποκαλύψεις, είναι επιτακτικό να δοθούν απαντήσεις». Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η Νέα Αριστερά, θα επανακαταθέσει αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για το θέμα.
Όσα αναφέρει η Νέα Αριστερά:
«Η σημερινή αποκάλυψη των Data Journalists είναι σοκαριστική.
Μαρτυρίες και καταθέσεις στρατιωτικών και διπλωματών αποκαλύπτουν ότι η λεγόμενη «ανθρωπιστική αποστολή» στη Λιβύη, τον Σεπτέμβριο του 2023 —όπου σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες— πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μια αποστολή που οργανώθηκε βιαστικά, πρόχειρα και—το κυριότερο—για επικοινωνιακούς λόγους απέναντι στην Τουρκία, παρά τις σαφείς εκτιμήσεις κινδύνου από στρατιωτικούς των Ειδικών Δυνάμεων.
Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην οργάνωση και εκτέλεση αυτής της αποστολής οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Η Νέα Αριστερά, μέσω της αρμόδιας βουλεύτριας για τα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, Σίας Αναγνωστοπούλου, έχει καταθέσει από τις 22 Ιανουαρίου ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.
Η κυβέρνηση σιωπά. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίσει να κρύβεται. Μετά τις νέες αποκαλύψεις, είναι επιτακτικό να δοθούν απαντήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ερώτηση και η ΑΚΕ επανακατατίθενται.
Ταυτόχρονα, η Νέα Αριστερά ζητά την άμεση και έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ώστε να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία».
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442