Δύο συνταγές με κοτόπουλο, από αυτές που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Για όσους κάνουν νηστεία με… μέτρο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε λίγο τσίλι, λίγο γλυκό πιπέρι, λίγο κόλιανδρο ξερό και λίγο φρέσκο, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε τη γέμιση.
Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, παίρνουμε την τορτίγια, βάζουμε τυρί στη μισή πλευρά, προσθέτουμε γέμιση στο 1/4 και τυλίγουμε.
Όπως είναι τη βάζουμε στο τηγάνι για να πάρει λίγο χρώμα. Για καλό και για κακό την πατάμε λίγο με το χέρι την τορτίγια. Και η συνταγή είναι έτοιμη.
Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας
Τα υλικά
Για το κοτόπουλο 500 γρ στήθος κοτόπουλο 100 γρ φρυγανιά 50 γρ παρμεζάνα 3 αυγά 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Για τη σάλτσα 400 γρ ντομάτες κονκασέ 1/2 ματσάκι βασιλικός 50 γρ παρμεζάνα 1 λευκό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κγ μέλι 50 ml ελαιόλαδο
Το μυστικό
Το κοτόπουλο στήθος, παρά το γεγονός ότι το πανάρουμε με το αντιμετωπίζουμε σαν το σνίτσελ – με λίγα λόγια δεν το χτυπάμε για να λεπτίνη.
Η διαδικασία
Παίρνουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο και τα πανάρουμε: τα περνάμε από αλεύρι, το τινάζουμε, μετά το βάζουμε στο αυγό και μετά μέσα σε τριμμένη φρυγανιά.
Όπως είναι βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι που είναι προθερμασμένο, σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί και μέσα.
Όσο τηγανίζουμε το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τι σκόρδο, τον βασιλικό, τη ντομάτα, λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα από πάνω.
Ρίχνεις μετά από πάνω μοτσαρέλα τριμμένη, την παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.