Τροπολογία ΠΑΣΟΚ: Καθιέρωση πάγιου μηχανισμού αύξησης των επιδομάτων ΑμΕΑ και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
«Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο τα επιδόματα στα άτομα με αναπηρία και στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να εξαρτώνται από μικροπολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες», λέει το ΠΑΣΟΚ
Τροπολογία που προβλέπει την καθιέρωση πάγιου μηχανισμού ετήσιας αύξησης αφενός των επιδομάτων που χορηγούνται στα άτομα με αναπηρία από τον ΟΠΕΚΑ και τον e-ΕΦΚΑ, αφετέρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Πρόκειται για μια αναγκαία πρωτοβουλία, όπως τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την ουσιαστική στήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, απέναντι στον κίνδυνο φτώχειας «που είναι πολύ υψηλότερος για τους ίδιους, αλλά και μέσα σε ένα περιβάλλον ακρίβειας που δυσχεραίνει την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους».
«Να κρατάμε μακριά από κάθε απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης τα επιδόματα αυτά»
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού απέρριψε ανάλογη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2022, στη συνέχεια – στο τελευταίο νομοσχέδιο πριν την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου 2023 – αύξησε μεν κατά 8% τα αναπηρικά επιδόματα, χωρίς ωστόσο να προβλέψει αυτόματο μηχανισμό ετήσιας αύξησής τους», υπογραμμίζουν.
Και σημειώνουν πως «είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο τα επιδόματα στα άτομα με αναπηρία και στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να εξαρτώνται από τις διαθέσεις ή τις μικροπολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας», προσθέτοντας πως τα επιδόματα αυτά βρίσκονται στον πυρήνα του κράτους πρόνοιας «και οφείλουμε να τα κρατάμε μακριά από τον εκλογικό κύκλο και κάθε απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης».
Στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προτείνεται να αναπροσαρμόζονται ετησίως και αυτόματα με τον τρόπο και τύπο της αύξησης των κύριων συντάξεων που χορηγεί ο e-ΕΦΚΑ, όπως συμβαίνει και με το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ.
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπόντοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442