Νίκος Ρωμανός: Η Νέα Αριστερά τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού – «Βιώνει άδικο εγκλεισμό»
«Να βρεθεί το συντομότερο δυνατό ο Νίκος Ρωμανός εκεί που πραγματικά ανήκει: στην κοινωνία, ελεύθερος και δημιουργικός», υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά
Αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 28 Ιανουαρίου τις φυλακές Κορυδαλλού και συναντήθηκε με τον προφυλακισμένο Νίκο Ρωμανό.
Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τη λειτουργία του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης απέναντι σε μια εκδικητική δίωξη ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος βιώνει έναν άδικο εγκλεισμό».
«Να βρεθεί το συντομότερο δυνατό ο Νίκος Ρωμανός εκεί που πραγματικά ανήκει»
Από την πλευρά μας, τονίζει η Νέα Αριστερά, «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κινήματος αλληλεγγύης, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βρεθεί το συντομότερο δυνατό ο Νίκος Ρωμανός εκεί που πραγματικά ανήκει: στην κοινωνία, ελεύθερος και δημιουργικός».
Η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς αποτελούνταν από τον βουλευτή Α’Αθήνας Νάσο Ηλιόπουλο, τα στελέχη του Πολιτικού Γραφείου Πάνο Λάμπρου και Βασιλική Κατριβάνου και το στέλεχος της νεολαίας της Νέας Αριστεράς Γιώργο Λυκοπάντη.
Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς κρατούσαν πανό που ανέγραφε «σακούλες ή κράτος δικαίου; Λευτεριά στον Ν. Ρωμανό».
Είχε συλληφθεί για αποτύπωσα στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ρωμανός συνελήφθη για ένα αποτύπωμα σε πλαστική σακούλα που βρέθηκε σε διαμέρισμα των Αμπελοκήπων που σημειώθηκε μεγάλης κλίμακας έκρηξη, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και μια βαριά τραυματία.
Ακολούθως, μετά την απολογία του, οδηγήθηκε στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.
Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Ν. Ρωμανός αρνήθηκε όλες τις αξιόποινες πράξεις που τον οδήγησαν εκ νέου αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.
- Το φαινόμενο του «shrinkflation» και η ταχύτατη άνοδος των ιδιωτικής ετικέτας προϊόντων στα σούπερ μάρκετ
- Οι ενεργειακές προκλήσεις της ραγδαίας ανάπτυξης των data centers
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
- Οι ελίτ αδικίες των Γερμανών ρέφερι κατά του Ολυμπιακού
- FWD Greece: Ρεκόρ επενδύσεων και νέα δυναμική το 2025 για τις ελληνικές startups
- Το «ξεγύμνωμα» του Γιαμπλόνσκι μέσω Ισπανίας (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]
- Μπολόνια – Γιουβέντους 0-1: Δύσκολη νίκη για τη «Μεγάλη Κυρία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/youcef-boukhatem-r5KZ_UAvUe8-unsplash-315x220.jpg)






























![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)



































![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442