Ισραήλ: Δώδεκα παιδιά σκοτώθηκαν μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν
Ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε νέες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση
Δώδεκα παιδιά ηλικίας δέκα ως είκοσι ετών σκοτώθηκαν μετά την επίθεση με ρουκέτα που έπληξε γήπεδο στην κοινότητα Δρούζων στα Υψίπεδα του Γκολάν, που έχει προσαρτήσει το Ισραή. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν άλλοι 36 άνθρωποι, 19 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση. Κάπου 20.000 Δρούζοι Άραβες ζουν στα Υψίπεδα του Γκολάν που απέσπασε το Ισραήλ από το Συρία στη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967 και προσάρτησε το 1981.
Η κηδεία των θυμάτων της σφαγής
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για την κηδεία των θυμάτων της σφαγής στο Majdal Shams.
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού
«Μπορώ να ανακοινώσω ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ στο έδαφος που πραγματοποίησε την επίθεση με ρουκέτες στο Majdal Shams είναι ο Ali Muhammad Yahya – ο διοικητής της βάσης στη Shabaa».
Ακόμη, ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι η ρουκέτα που έπεσε στο γήπεδο ήταν «ιρανική Falaq 1 με κεφαλή βάρους 50 κιλών, ένα μοντέλο αποκλειστικής ιδιοκτησίας της Χεζμπολάχ».
Αυτή η έκτακτη ανακοίνωση του εκπροσώπου του στρατού καταδεικνύει το βάθος της διείσδυσης των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στις τάξεις της σιιτικής τρομοκρατικής πολιτοφυλακής Χεζμπολάχ σε όλα τα επίπεδα.
Αρνήθηκε την ευθύνη η Χεζμπολάχ
Από την πλευρά του, το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση. Σε ανακοίνωσή του, το φιλοϊρανικό κίνημα αναφέρει ότι «αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από ορισμένα εχθρικά μέσα ενημέρωσης και διάφορες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη στοχοθέτηση του Ματζντάλ Σαμς» και «επιβεβαιώνει ότι η Ισλαμική Αντίσταση δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα».
Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Αφίφ αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ το BBC προσπαθεί να επαληθεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο αναχαίτισης.
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)











![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-127x85.jpg)


![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442