Ο Έλληνας τενίστας δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε απέναντι στον Ισπανό, με τον αποκλεισμό μάλιστα να έχει επιπτώσεις και στη θέση του στην κατάταξη της ATP. Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα ανανεωθούν οι βαθμολογίες σε ATP και WTA, θα πέσει στην 11η θέση, μετά τη συμμετοχή των Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Άλεξ Ντε Μινόρ στα προημιτελικά του γαλλικού Όπεν.
Ο αποκλεισμός από τον Αλκαράθ φέρνει πτώση δύο θέσεων για τον Τσιτσιπά.
Αλλαγή υπήρξε και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία «σκαρφάλωσε» ο Γιανίκ Σίνερ μετά την απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Ρολάντ Γκαρός, λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ο Σέρβος, μετά την επική ανατροπή που έκανε στους «16» απέναντι στον Φρανσίσκο Τσερούντολο θα αντιμετώπιζε στα προημιτελικά τον Κάσπερ Ρουντ, αλλά ο τραυματισμός στο γόνατο δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί, με τον Νορβηγό να περνάει άνευ αγώνα στα ημιτελικά.
Εκεί ο Σκανδιναβός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Άλεξ Ντε Μινόρ με έπαθλο μια θέση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Στο άλλον ημιτελικό, ο Κάρλος Αλκαράθ, που απέκλεισε εύκολα τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά, θα κοντραριστεί με τον φορμαρισμένο, Γιάνικ Σίνερ.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Ο Ολυμπιακός έκανε θρίλερ ένα παιχνίδι που είχε στα χέρια του, ωστόσο στο φινάλε κατάφερε έστω κι έτσι να πάρει μια δύσκολη και πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια με 97-94.
Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ πρότεινε να δοθεί το όνομα του Τζον Ρόμπερτσον σε εξέδρα του «City Ground». «Είναι εβδομάδα βαθιάς θλίψης», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.