ΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά: «ΙΧ εξωτερική πολιτική» Μητσοτάκη για εσωτερική κατανάλωση
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως αναμένει το συντομότερο ενημέρωση για τη συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «στηρίζει σταθερά τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων και το διάλογο με την Τουρκία», σημειώνει η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωσή της για την συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.
«Έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε ο διάλογος αυτός να κινηθεί προς όφελος των εθνικών συμφερόντων και της ειρήνης και να μην αποτελέσει άλλη μια ευκαιρία για να παίξει η Τουρκία ευκαιριακά το χαρτί της μετριοπάθειας, μέχρι να αποκομίσει τα οφέλη που αποζητά από τη διεθνή κοινότητα», τονίζει.
Και προσθέτει: «Υπογραμμίζουμε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πολιτική του, αυτή της αδίστακτης εκμετάλλευσης ευαίσθητων εθνικών θεμάτων για πολιτικά οφέλη».
«ΙΧ εξωτερική πολιτική από τον Μητσοτάκη»
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει χαρακτηριστικά πως ο κ. Μητσοτάκης, «ο οποίος τη μία ημέρα επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του για ‘φιλοτουρκισμό’ και την άλλη αναφέρεται σε ‘υποχωρήσεις’ ή προβαίνει σε διαρροές για υπογραφή συνυποσχετικού εντός των επόμενων μηνών, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας και θα μας βρει απέναντί του αν ακολουθήσει αυτήν την ‘ΙΧ εξωτερική πολιτική’ για εσωτερική κατανάλωση στην επανεκκίνηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου».
Σημειώνει, μάλιστα, πως πριν λίγες εβδομάδες, «ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόταν προεκλογικά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες διαλαλούσε ότι θα θέσει το θέμα στον κ. Ερντογάν».
Για να υπενθυμίσει πως «σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρακολουθεί τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να μιλάει για τα ‘προβλήματα των ομογενών μας’ στην Ελλάδα», ενώ πριν λίγο καιρό, όπως τονίζει, «ο κ. Μητσοτάκης έθετε ως υψηλής προτεραιότητας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και σήμερα παρακολουθούμε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να θέτει θέμα ‘συντήρησης οθωμανικών μνημείων’ στην Ελλάδα».
«Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση για τη σημερινή συνάντηση», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442