Αυτοί είναι οι τρεις άνθρωποι που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο χωρίς διαβατήριο
Το διαβατήριο είναι απαραίτητο για κάθε πολίτη για να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους
Ακόμα και οι πολιτικοί και διπλωμάτες που χρειάζεται να ταξιδεύουν πολύ συχνά για επαγγελματικά ταξίδια τους χορηγείται διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο τους επιτρέπει να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζονται βίζα.
Ωστόσο υπάρχουν τρία προνομιούχα άτομα, που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Πρόκειται για το αυτοκράτορα Naruhito και την αυτοκράτειρα Masako της Ιαπωνίας αλλά και τον βασιλιά του Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το πανίσχυρο ιαπωνικό διαβατήριο
Το ιαπωνικό διαβατήριο είναι ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο. Οι Ιάπωνες μπορούν να ταξιδέψουν με αυτό σε περισσότερες από 189 χώρες. Ο αυτοκράτορας Naruhito και η σύζυγός του, όμως δεν το χρειάζονται.
Το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε πως «θα ήταν ακατάλληλο να εκδοθεί διαβατήριο για τον αυτοκράτορα ή την αυτοκράτειρα». Ωστόσο, αλλά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, όπως ο διάδοχος του θρόνου Φουμιχίτο και η πριγκίπισσα Κίκο, χρησιμοποιούν διπλωματικά διαβατήρια για τα ταξίδια τους.
Ούτε δίπλωμα οδήγησης δεν έχει ο Κάρολος
Το βρετανικό διαβατήριο εκδίδεται στο όνομα του μονάρχη, συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να έχει ο ίδιος μονάρχης ένα έγγραφο που να γνωστοποιεί την ύπαρξή του στον… εαυτό του.
Έκτος από διαβατήριο ο βασιλιάς Κάρολος δεν χρειάζεται ούτε άδεια οδήγησης για να οδηγεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι φέτος εκδόθηκαν για πρώτη διαβατήρια στο όνομα του Καρόλου και όχι στης μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442