Η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο αν η Πολωνία στείλει άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI.
Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν η Πολωνία προχωρήσει και στείλει τα άρματα μάχης Leopard 2 που διαθέτει χωρίς την έγκριση της Γερμανίας, η Μπέρμποκ δήλωσε μέσω διερμηνέα: «Επί του παρόντος το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί» από την Πολωνία, η οποία απαιτείται να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Βερολίνο, διευκρίνισε η υπουργός. «Αλλά εάν ερωτηθούμε, δεν θα σταθούμε εμπόδιο».
«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα παρακολουθούμε την Ουκρανία να αιμορραγεί μέχρι θανάτου», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι.
«Σύντομα η απόφαση»
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε σήμερα ότι αναμένει σύντομα μια απόφαση σε σχέση με την παράδοση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, όπως και να ‘χει.
Μιλώντας σε συνέντευξη στο γερμανικό δίκτυο ARD TV ο Πιστόριους διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει βιαστική απόφαση, γιατί η κυβέρνηση έχει να εξετάσει πολλούς παράγοντες, όπως οι συνέπειες στο εσωτερικό για την ασφάλεια του γερμανικού πληθυσμού.