Αναστάτωση προκλήθηκε στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την οπλοκατοχή, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (11.07.2022) στον κήπο του Λευκού Οίκου, όταν ένας πατέρας που έχασε τον γιο του στο μακελειό του 2018 σε λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα αποφάσισε να παρέμβει…
Ο Μάνουελ Όλιβερ – που έχασε τον γιο του, Χοακίν, στην επίθεση ενόπλου στο λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας το 2018 – διέκοψε την ομιλία του Τζο Μπάιντεν, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαινούσε τον νέο νόμο για την οπλοκατοχή και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα. Ο άνδρας φώναξε: «τα έχουμε πει αυτά εδώ και πολλά χρόνια».
«Κάθισε κάτω και θα ακούσεις όσα έχω να πω», ήταν η αρχική αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτού ζητήσει τελικά να επιτραπεί στον Όλιβερ να μιλήσει. Άνδρες της ασφάλειας απομάκρυναν τον ακτιβιστή από τη θέση του και ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε την ομιλία του.
Το περιστατικό κατέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Μπάιντεν στην προσπάθεια να περιορίσει τα κρούσματα ένοπλης βίας, έχοντας απέναντί του το πανίσχυρο λόμπι των υπέρμαχων της οπλοκατοχής.
Χαιρετίζοντας μια σπάνια δικομματική συμφωνία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, ο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου την απαγόρευση των επιθετικών όπλων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν κατακλυστεί από όπλα πολέμου».
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας