Γερμανία: Σε ύφεση η οικονομία εξαιτίας της Ομικρον
Ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού και οι περιορισμοί που τον συνοδεύουν είναι η κύρια αιτία για τα σημάδια ύφεσης προς την οποία οδεύει η οικονομία της Γερμανίας.
Προς ύφεση οδεύει η γερμανική οικονομία λόγω του κύματος της παραλλαγής Oμικρον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW του Βερολίνου (φωτογραφία, επάνω, του Reuters/Wolfgang Rattay: εργάτης χάλυβα μπροστά από υψικάμινο, στο μεγαλύτερο εργοστάσιο χάλυβα της Γερμανίας, στο Ντούισμπουργκ).
Είχε αρχίσει να συρρικνώνεται
Η οικονομική παραγωγή είχε αρχίσει ήδη να συρρικνώνεται από το τέλος του προηγούμενου έτους. Επίσημα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, αλλά οι ερευνητές του Πρακτορείου Reuters μιλούσαν για -0,3%.
Το βαρόμετρο του DIW βρισκόταν λίγο πάνω από τις 100 μονάδες το δ’ τρίμηνο του 2021 και τον Ιανουάριο συνέχισε την πτωτική του τάση, φθάνοντας στις 99,5.
Αιτία, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού και οι περιορισμοί που τον συνοδεύουν, οι οποίοι επιβραδύνουν τον ρυθμό της οικονομίας.
Η προοπτική για την άνοιξη
Η χρονιά, έως τώρα, κυριαρχείται και πάλι από την πανδημία, ωστόσο, όπως επισημαίνει εκ μέρους του DIW ο Σάιμον Γιούνκερ, η προοπτική για ανάκαμψη την άνοιξη είναι καλή.
Στη βιομηχανία υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι σταδιακά επιλύονται τα προβλήματα στην προμήθεια υλικών.
Οι επιχειρήσεις στη Γερμανία πιθανολογείται επίσης ότι θα είναι σιγά-σιγά και πάλι σε θέση να αυξήσουν την παραγωγή τους.
«Εάν οι εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν ανακάμψει σε λίγους μήνες, οι παραγγελίες θα πρέπει να οδηγήσουν σε ισχυρή ώθηση της παραγωγής», προέβλεψε ο κ. Γιούνκερ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442