Κοροναϊός – Νορβήγια : Εξαπλασιάστηκε σε επίπεδο ρεκόρ του 14,7% η ανεργία τον Μάρτιο
«Έχουμε δει μια δραστική επιδείνωση στην αγορά εργασίας»
Το ποσοστό της ανεργίας στην Νορβηγία εξαπλασιάστηκε τον Μάρτιο στο 14,7%, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εργασίας και πρόνοιας (NAV), το οποίο αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα καθώς η οικονομία ‘τράβηξε χειρόφρενο’ στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κοροναϊού.
Αποφάσεις κυβέρνησης
Πριν από τρεις εβδομάδες, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνουν εκτάκτως πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των παιδικών σταθμών, οδηγώντας την οικονομία σε καθοδική περιδίνηση και προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις.
Αν και πολλές θέσεις εργασίας καταχωρούνται ως προσωρινές, όπως στα εστιατόρια και τις αεροπορικές εταιρίες, που αναμένεται να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους όταν αρθούν εν τέλει τα μέτρα περιορισμού, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι πολλές επιχειρήσεις μπορεί να πασχίσουν για να ανακάμψουν.
Η Νορβηγία, κορυφαία χώρα παραγωγής πετρελαίου και αερίου, πλήττεται επίσης από το κραχ στην τιμή του αργού, του βασικού εξαγώγιμου προϊόντος της, ενώ ο συγκεκριμένος κλάδος έχει επίσης ανακοινώσει απολύσεις.
«Έχουμε δει μια δραστική επιδείνωση στην αγορά εργασίας», ανέφερε η επικεφαλής της NAV Σίγκρουν Βάαγκενγκ σε ανακοίνωση.
«Ενώ κάποιες ομάδες επηρεάζονται περισσότερο από άλλες, βλέπουμε αντίκτυπο σε όλους τους κλάδους και ως αποτέλεσμα το σύνολο της νορβηγικής οικονομίας πλήττεται σκληρά», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442