Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - Τι θα γίνει με τις αντικειμενικές

Κοροναϊός : Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι θα γίνει με τις αντικειμενικές

Τι μελετάει το υπουργείο Οικονομικών

Στην παράταση των φετινών φορολογικών δηλώσεων σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η κρίση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, ενδέχεται να μεταφερθεί κατά δύο ή τρεις μήνες, ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης.

Κύριος λόγος είναι ο φόρτος εργασίας των λογιστών για τις διαδικασίες επιδότησης και αναστολών σε όσους πλήττονται (πλατφόρμες για τα 800 ευρώ κλπ) και όχι η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών αφού, ακόμα και εάν ξεκινούσαν άμεσα οι υποβολές, κανείς δεν θα πλήρωνε πριν τον Ιούνιο, ενώ αντιθέτως εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα ελάμβαναν άμεσα επιστροφές φόρων ή προνοιακά επιδόματα του 2020.

Ο  υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει πίσω η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς, όπως είπε, «δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τέτοιες δραστηριότητες, δεδομένου ότι προέχει η συμπλήρωση των αιτήσεων που απαιτούνται για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω του κοροναϊού».

Οι αντικειμενικές αξίες

Στην αναστολή της διαδικασίας αναμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, λόγω της εμφάνισης του κοροναϊού και για την ανάγκη αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της διάδοσής του, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της παράδοσης του έργου των εκτιμητών και της λειτουργίας της βάσης δεδομένων για την ηλεκτρονική καταχώριση από τους εκτιμητές της τιμής εκκίνησης και της αξίας οικοπέδου.

Σημειώνεται ότι οι ιδιώτες εκτιμητές θα αποζημιωθούν για το παραδοτέο έργο τους μέχρι και τη στιγμή της αναστολής, η αναστολή θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού και οι επιπτώσεις αυτών, και η εκτιμητική άσκηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε επόμενη περίοδο εντός του έτους.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024