Καμία αλλαγή στην Super League: Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση
Δεν αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, καθώς δεν πέρασε η αναδιάρθρωση. Καινοτομία το σύστημα Goal Line Cameras. Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ η Super League 2.
Παραμένει ίδιος ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League και την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2026/27 καθώς δεν πέρασε η πρόταση για αναδιάρθρωση με αύξηση του αριθμού των ομάδων. Έτσι, θα διεξαχθεί κανονική περίοδος με 14 ομάδες και θα ακολουθήσουν πλέι οφ τίτλου 1-4, πλέι οφ 5-8 και πλέι άουτ 9-14.
Επίσημη πρόταση για αναδιάρθρωση είχε καταθέσει ο Ηρακλής για αύξηση του αριθμού των ομάδων σε 16 για την σεζόν 2027/28, όμως δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων καθώς χρειαζόταν τα ¾. Έπρεπε να συμφωνήσουν 11 ομάδες.
Αυτό σημαίνει ότι υποβιβάζονται δυο ομάδες και θα ανέβουν ισάριθμες από την Super League 2. Από την Super League 2 θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες στη Γ’ Εθνική.
Θυμίζουμε ότι η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16/7. Η σέντρα έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.
Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ η Super League 2
Από την πλευρά της, η Super League 2 αποφάσισε να καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, άρα οι δυο ομάδες θα ανεβαίνουν απευθείας όπως και οι τέσσερις θα υποβιβάζονται αμέσως. Η Super League 2 μαζί με τη Β’ Αυστρίας είναι οι μοναδικές στην Ευρώπη που δεν θα έχουν πλέι οφ και πλέι άουτ.
Super League με Goal Line Cameras
Καινοτομία στο νέο πρωτάθλημα θα είναι εισαγωγή συστήματος Goal Line Cameras, προκειμένου να διασφαλιστεί έτι περαιτέρω η ακρίβεια και η διαφάνεια των διαιτητικών αποφάσεων.
Με την αναβολή αγώνων λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ισχύουν τα ίδια με πέρσι. Μια ομάδα έχει δικαίωμα να το ζητήσει πριν από καθοριστικό ματς Ευρώπης.
Όλες οι αποφάσεις της Super League
Αναλυτικά η απόφαση για τις εκλογές για την προεδρία:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και αναπλ. Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, εξέλεξε ως Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Αλαφούζο (με μόνη αρνητική ψήφο, αυτή της ΠΑΕ Βόλος) και ομόφωνα ως Αναπληρώτρια Πρόεδρο την κ. Αικατερίνη Κοξένογλου, έως την 30η Ιουνίου 2027.
Επίσης εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 1/7/2027 έως την 30/6/2028».
Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Super League:
«Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League ενέκρινε τις Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων Υποδομών Super League Κ19, Κ17, Κ15 και Κύπελλου Κ19 αγωνιστικής περιόδου 2026-27.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το περιεχόμενο, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις άσκησης δικαιώματος αναβολής αγώνων του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League (ανδρών) αγωνιστικής περιόδου 2026-27, υπέρ των ΠΑΕ που συμμετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.
Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο (απείχε η ΠΑΕ Βόλος) ενέκρινε τα ζητήματα κλήρωσης αγώνων κανονικής περιόδου πρωταθλήματος Stoiximan Super League (ανδρών) αγωνιστικής περιόδου 2026-27.
Ομόφωνα το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο ή/και την αναπλ. Πρόεδρο για τον ορισμό αγώνων 1ης και 2ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου πρωταθλήματος Stoiximan Super League (ανδρών) αγωνιστικής περιόδου 2026-27.
Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Κανονισμό Παρατηρητών.
Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισαγωγή συστήματος Goal Line Cameras, προκειμένου να διασφαλιστεί έτι περαιτέρω η ακρίβεια και η διαφάνεια των διαιτητικών αποφάσεων».
Αναλυτικά η απόφαση της έκτακτης ΓΣ της Super League: «Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Super League ενέκρινε την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2026-27».
Τι αποφάσισε η Super League 2
Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Super League 2:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ τις ακόλουθες αποφάσεις:
Συνεργασία για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Superbet League 2 αγωνιστικής περιόδου 2026-2027 με την εταιρεία GENERALI LIFE
Έγκριση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Superbet League 2 αγωνιστικής περιόδου 2026-2027 χωρίς την διεξαγωγή PLAY OFFS – PLAY OUTS
Συμμετοχή ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα γεννημένος από την 01-01- 2005 και μετά».