Η Ρωσία ανέφερε 601 νέες περιπτώσεις κοροναϊού και 4 θανάτους την Παρασκευή. Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 έφτασε τις 4.149, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 34, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Η Μόσχα παραμένει η χειρότερα πληγείσα περιοχή, καθώς 448 από τις νέες περιπτώσεις αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα, ανέφερε η ομάδα σε δήλωση.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει είναι 281, αφού 46 ατόμα έφυγαν από τα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκτεινε τη «μη εργάσιμη περίοδο» μέχρι τις 30 Απριλίου για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού.

Τα μέτρα περιορισμού

Σε τηλεοπτική διεύθυνση, είπε ότι «η αιχμή της πανδημίας δεν έχει ακόμη περάσει» και ότι η σοβαρότητα των μέτρων καραντίνας θα διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση κάθε περιφέρειας.

Η Ρωσία έχει λάβει αρκετά μέτρα για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού, συμπεριλαμβανομένων της καραντίνας στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και σε πολλές άλλες περιοχές.

Η είσοδος αλλοδαπών απαγορεύεται στη χώρα και η διεθνής εναέρια κυκλοφορία παραμένει σε κατάσταση αναστολής. Από τότε που εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 181 χώρες και περιοχές, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το πανεπιστήμιο Johns Hopkins με έδρα τις Η.Π.Α.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο περιπτώσεις (σχεδόν 1.018.000) έχουν αναφερθεί παγκοσμίως μέχρι τώρα, με τους θανάτους σε παγκόσμια κλίμακα να φθάνουν τις 53.292, ενώ 213.525 έχουν αναρρώσει.

Πηγή:www.aa.com.tr, worldometers.info

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο