Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
weather-icon 32o
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Μαίρη Λίντα – «Σώπασες αηδόνι μας»

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Μαίρη Λίντα – «Σώπασες αηδόνι μας»

«Μας άφησε θυσαυρούς η Μαίρη Λίντα», έγραψε η Χάρις Αλέξίου σε ανάρτησή της στο Instagram.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η Μαίρη Λίντα έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη σε όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν, να συνεργαστούν μαζί της ή και να ακούσουν την αέναη, λαϊκή
φωνή της.

Από νωρίς το πρωί, καλλιτέχνες και συνεργάτες, έσπευσαν να μοιραστούν δύο λόγια αγάπης για το πρόσωπο της, κοινοποιώντας αναρτήσεις και φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξεχωριστή φωνή και ψυχή»

Η Άννα Βίσση, έκανε ένα Instagram Story με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της εκλιπούσας, την οποία συνόδεψε με το θρυλικό κομμάτι «Θλίψη».

«Αντίο αιώνια φωνή, αντίο λαμπερό χαμόγελο, αντίο Μαίρη», έγραψε.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δημοσίευσε μια εικόνα που απεικονίζεται τόσο ο ίδιος, όσο και η Μαίρη Λίντα, αναφέροντας στη λεζάντα: «Αντίο σε μια από τις πιο γλυκές φωνές της Ελλάδας μας… Η μελωδική φωνή που μας συντρόφευε για δεκαετίες έσβησε! Άπειρος σεβασμός στην γυναίκα θρύλο την σπουδαία Μαίρη Λίντα, που τα τραγούδια της θα περάσουν από γενιά σε γενιά στο σύμπαν… Ευτυχής που την γνώρισα και την απόλαυσα στις ερμηνείες της που με το μπρίο και την χαρακτηριστική εμβάθυνση που έδινε με τον τόνο της φωνής της έκανε τα τραγούδια μοναδικά κι αξέχαστα.. Αντίο αηδόνι μας…. Σιγά σιγά χάνεται η γενιά που άνθισε στην έκρηξη Πολιτισμού το 60, με τα σπουδαία φεστιβάλ τραγουδιού και τους μεγάλους μουσικοσυνθέτες που της εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σπύρος Μπιμπίλας (@spyrosmpimpilas)

Με τη σειρά της, η Χάρις Αλεξίου, κοινοποίησε μια φωτογραφία της εκλιπούσας τραγουδίστριας, πάνω στην οποία έγραψε: «Σώπασε αηδόνι μας. Μέχρι το τέλος σου κελαηδούσες. Στο καλό να πας, στην ανάπαυσή του. Μας άφησε θησαυρούς Μαίρη Λίντα».

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αποχαιρέτησαν την Μαίρη Λίντα ήταν και η Γλυκερία.

«Καλό ταξίδι, αγαπημένη μου Μαίρη Λίντα. Υπήρξες μια σπουδαία τραγουδίστρια, με ξεχωριστή φωνή και ψυχή που θα θυμάμαι πάντα με αγάπη και απέραντο σεβασμό», έγραψε η Γλυκερία στην ανάρτησή της.

Tέλος, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας, η εταιρεία παραγωγής Finos Film δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο περιελάμβανε απόσπασμα από την ερμηνεία της στο κομμάτι «Θάλασσα μόνο κι Ουρανός».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

«Καλό ταξίδι στην αξεπέραστη Μαίρη Λίντα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια, με ξεχωριστό ταμπεραμέντο και μια φωνή που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι. Μαζί με τον πρώτο της σύζυγο, τον θρυλικό Μανώλη Χιώτη, χάρισαν τη μουσική και τη φωνή τους σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ντύνοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες στιγμές της μεγάλης οθόνης. Ανάμεσά τους οι ταινίες “Ο Ατσίδας”, “Ο Δήμος απ’ τα Τρίκαλα”, “Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης” και “Η Βίλλα των Οργίων”. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αντίο, Μαίρη Λίντα. “Η ζωή έχει λουλούδια και αγκάθια. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έκανα, δεν μου έλειψε τίποτα και τα έχω χαρεί όλα”», αναφέρεται στη λεζάντα της δημοσίευσης.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
Cookies